2024-04-20 05:23

VIDEO Raed Arafat despre EFECTELE cutremurului de marți. Două persoane au fost rănite

 |  18:20
VIDEO Raed Arafat despre EFECTELE cutremurului de marți. Două persoane au fost rănite

Şeful DSU, Raed Arafat, a prezentat, marţi, primul bilanţ al cutremurului de marţi, care s-a produs în judeţul Gorj şi a avut magnitudinea de 5,7.

Potrivit lui Arafat, în UPU Gorj şi la Compartimentul de Primiri Urgenţe Novaci s-au prezentat cinci persoane care au suferit atacuri de panică şi două care au fost uşor rănite de elemente de construcţie desprinse.

Unul dintre răniţi se afla în incinta Primăriei Târgu Jiu.

Victimele au traumatisme cranio-cerebrale minore, iar una dintre ele are şi un traumatism dorso-lombar minor.

În judeţul Gorj au fost semnalate, până la ora 16:30, efecte în trei localităţi: Târgu Jiu, Arcan şi Bumbeşti Jiu, unde s-au fisurat imobile şi s-au desprins elemente de construcţie din imobile. Astfel, au fost identificate 7 case cu fisuri sau elemente de construcţie căzute, dintre care şase în Târgu Jiu, una în Arcan.

Seismul a produs pagube, de asemenea, la patru sedii de instituţii: Primăria Târgu Jiu, Prefectura Gorj, Direcţia de Evidenţa Populaţiei şi biserica din centrul oraşului precum şi două spaţii comerciale.

În plus, cinci blocuri de locuit au fost afectate: două din Târgu Jiu şi Trei din Bumbeşti Jiu, blocurile de locuit urmând a fi evaluate de către experţi care vor stabili dacă acestea mai prezintă siguranţă pentru locuitori.

În zona ”debarcader” din municipiul Târgu Jiu au fost semnalate 15 coşuri de fum avariate la blocuri de locuit.

În judeţul Dolj, al doilea afectat de seismul de marţi după amiază, la sediul Poliţiei de Frontieră din Calafat sunt elemente de construcţie în pericol să cadă de pe acoperiş.

În judeţul Mehedinţi, în Baia de Aramă, sunt elemente de construcţie în pericol să cadă de pe o clădire, iar la Drobeta Turnu Severin în pereţii unei case sociale a Primăriei au apărut fisuri. Din acel imobil s-au evacuat 22 de persoane. La alte trei imobile au apărut fisuri, în Drobeta Turnu Severin.

Raed Arafat a precizat că apelurile primite la 112 au făcut referire la fisuri sau elemente de construcţie prăbuşite, s-a vorbit şi despre o casă prăbuşită, însă acest apel a fost infirmat.

Sursa: News.ro


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-02-14

GALERIE MEDIA


In legatura cu acest articol...

VIDEO Raed Arafat despre EFECTELE cutremurului de marți. Două persoane au fost rănite

VIDEO Anunțul autorităților după cutremurul de 5,7 din Gorj: ”E o surpriză că zona respectivă s-a activat”




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE