2024-04-19 20:08

VIDEO Klaus Iohannis, alături de Joe Biden, la Summitul B9 de la Varșovia. Mesajul celor doi lideri

 |  16:06
VIDEO Klaus Iohannis, alături de Joe Biden, la Summitul B9 de la Varșovia. Mesajul celor doi lideri

​Preşedintele Klaus Iohannis participă, miercuri, la Varşovia, alături de omologul polonez, Andrzej Duda, la reuniunea extraordinară a Formatului Bucureşti 9 (B9), avându-i ca invitaţi pe preşedintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, şi pe secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

Summitul B9 se desfăşoară în contextul împlinirii unui an de la declanşarea războiului de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei, la 24 februarie 2022, şi are ca obiectiv continuarea coordonării dintre Aliaţii de pe Flancul Estic al NATO şi SUA, pe fondul provocărilor de securitate generate de război.

„Sunteți Flancul Estic, sunteți în prima linie, știți cel mai bine care este miza acestui conflict. Liderii din jurul acestei mese sunt pregătiți să afirme că ne unesc aceleași valori. Vom continua să susținem împreună Ucraina. Țările din jurul acestei mese au arătat că au întărit NATO”, a spus Joe Biden, în deschiderea lucrărilor.

Președintele Klaus Iohannis a subliniat sprijinul pe care liderii de pe flancul estic trebuie să îl ofere Ucrainei:

”Noi, liderii de pe Flancul Estic, avem datoria de a rămâne fermi în a ne apăra pacea. Trebuie să rămânem fermi în a ne duce la îndeplinire angajamentele, să susținem Ucraina atât timp cât e nevoie pentru a câștiga acest război” a subliniat Iohannis.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-02-22

GALERIE MEDIA


In legatura cu acest articol...

Cine este mercenarul sârb, filat de SRI și expulzat din România, care a fost prezent în primele rânduri la discursul lui Putin

Comisia Europeană cere explicații Ucrainei despre DRAGAREA canalului Bâstroe

Vor reuși românii să călătorească fără viză în SUA? Senator american: E normal să vreți fără viză în SUA. Dar...

Noi bombardamente puternice în Ucraina




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri



PUBLICITATE





PUBLICITATE