2021-07-24 14:28

Victorie pentru Puiu Popoviciu: Înalta Curte anulează decizia de confiscare a terenurilor din Băneasa

 |  17:58
Victorie pentru Puiu Popoviciu: Înalta Curte anulează decizia de confiscare a terenurilor din Băneasa

Înalta Curte de Casație și Justiție a anulat decizia de confiscare a 224 de hectare de teren din Băneasa, ale lui Puiu Popoviciu.

Este vorba de o decizie care privește latura civilă a procesului, nu condamnarea lui Popoviciu la șapte ani de închisoare.

Potrivit Antenei, decizia a fost luată pentru că judecătorul care a semnat motivarea sentinţei a făcut-o în timp ce se afla internat la Psihiatrie şi nu mai avea calitatea de magistrat.

Formele de executare ale măsurilor asigurătorii luate prin sentinţa penală atacată au fost anulate.

Minuta ICCJ: „Admite apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie, de inculpaţii Diaconescu Ştefan, Petrulian Gheorghe, Popoviciu Gabriel-Aurel, Luican Ion Mihai Florin, Alecu Ioan-Niculae, Toader Gabriel Răsvan, Bejenaru Andrei-Mihai, Minea Lizeta, de părţile civile Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară Bucureşti, Statul Român prin Ministerul Finanţelor Publice, de părţile responsabile civilmente SC Băneasa Rezidential SRL, SC Băneasa Business and Technology Park SA, SC Băneasa Investments SA, precum şi de părţile interesate Ikea România SA, BRD Groupe Societe Generale SA, Carrefour România SA, Unicredit Bank SA, Alpha Bank România SA, NBG Bank Malta Limited, Societe Generale, Unicredit SPA Italia şi Domus-Mex SRL împotriva sentinţei penale nr.267/F din data de 28 decembrie 2018, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia I penală, în dosarul nr. 4445/2/2016.

Desfiinţează sentinţa penală apelată şi trimite cauza spre rejudecare la aceeaşi instanţă, respectiv la Curtea de Apel Bucureşti.

Desfiinţează formele de executare a măsurilor asigurătorii luate prin sentinţa penală atacată.

Respinge, ca rămase fără obiect, cererile de ridicare a măsurilor asigurătorii luate prin aceeaşi sentinţă.

Respinge, ca nefondate, cererile de ridicare a măsurilor asigurătorii instituite în cursul urmăririi penale în dosarul nr. 206/P/2006, pe care le menţine. (...) Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 12 iunie 2020".

Puiu Popoviciu se află în prezent la Londra. În iulie anul trecut, o curte din Regatul Unit a decis predarea lui Popoviciu la București, însă sentința nu este definitivă și se așteaptă judecarea recursului declarat de omul de afaceri.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-06-12Parerea ta...

DESTEPT
12 Iun 2020

Bravo adevar curat .
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE