2022-07-03 14:01

Vești bune pentru șoferi, se ieftinesc combustibilii. Guvernul va compensa cu 50 de bani prețul benzinei și al motorinei

 |  13:42
Vești bune pentru șoferi, se ieftinesc combustibilii. Guvernul va compensa cu 50 de bani prețul benzinei și al motorinei

„Pentru ca cetățenii români să plătească mai puțin am identificat o soluție de compensare de 50 de bani, care se va aplica direct la pompă. Am luat decizia să aplicăm această măsură. Se mai aplică în Spania și Franța.

Mecanismul o să fie aplicat pentru 3 luni. O să fie evidențiati pe fiecare bon fiscal. Valoarea pachetului de compensare o să fie de 2 miliarde de lei, jumătate de la bugetul de stat. Am luat decizia să aplicăm această măsură, o măsură care a fost de asemenea adoptată şi de alte ţări, vorbim de Spania şi Franţa. E o măsură care implică atât responsabilitatea Guvernului, cât şi responsabilitatea companiilor din industria petrolieră. Mecanismul prin care să asigurăm stabilitatea preţurilor la combustibil va fi aplicat pentru o perioadă de 3 luni. Compensarea va fi evidenţiată pe fiecare bon fiscal la alimentarea cu combustibil. Valoarea va fi de 2 miliarde de lei, jumătate din aceşti bani urmând a fi asiguraţi de la bugetul de stat”, a spus șeful Executivului. 

Şeful Executivului a mai spus că, la finalul acestei perioade, vor analiza dacă va fi necesar un set nou de măsuri. ”Avem de asemenea la îndemână un instrument util, mă refer la OUG privind combaterea efectelor speculative. Măsurile pe care noi le luăm şi care fac parte dintr-un mecanism eficient pentru următoarele 3 luni nu afectează în niciun fel bugetul de investiţii. Guvernul va păstra ţinta de 7% din PIB pentru investiţii”, a mai afirmat Ciucă. 


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-06-23Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE