2021-07-26 23:09

Valentin Anghel şi-a menţinut acuzaţiile asupra maidanezilor după ieşirea de la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie

 |  13:16
Valentin Anghel şi-a menţinut acuzaţiile asupra maidanezilor după ieşirea de la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie

Tatăl copilului ucis de câini la început de septembrie s-a prezentat, ieri, la Parchetul instanţei supreme, el declarând că a venit să vadă ce date noi sunt în ancheta privind împrejurările în care a murit fiul lui, în apropierea Parcului Tei din Capitală. Tatăl lui Ionuţ, Valentin Anghel, a spus că nu a văzut la Parchet imagini care ar fi fost surprinse de camerele de supraveghere din Parcul Tei în 2 septembrie, înainte ca băieţelul să fie găsit mort.

Întrebat cum comentează speculaţiile referitoare la faptul că Ionuţ nu ar fi fost atacat de câini maidanezi, ci de câini de luptă, Valentin Anghel a spus că nu ştie nimic în acest sens. El a precizat că nu are nici un semn de întrebare despre ce s-a întâmplat în 2 septembrie, afirmând că pentru el totul este clar din acest punct de vedere, de vină fiind prezenţa câinilor fără stăpân în zonă. Întrebat care este starea lui Andrei, fratele lui Ionuţ, şi dacă acesta ar putea fi audiat de procurori, Valentin Anghel a spus că starea lui este bună, dar nu vrea să mai aibă un alt factor de stres, astfel că depinde de el când va putea să vorbească şi cu anchetatorii. El a precizat că băieţelul a făcut o declaraţie în faţa psihologilor, spunând atunci tot ce a văzut şi ce s-a întâmplat în 2 septembrie. Avocatul familiei Anghel a declarat că ancheta nu este finalizată, pentru că altfel ar fi fost şi persoane puse sub învinuire, cercetările fiind în faza premergătoare începerii urmăririi penale.

Ionuţ Anghel, în vârstă de 4 ani, a murit în 2 septembrie, după ce a fost atacat de câini maidanezi, în apropierea Parcului Tei, iar fratele acestuia, de 6 ani, a fost muşcat de un picior, dar a reuşit să fugă şi să-şi anunţe bunica. Decesul a fost cauzat de hemoragia externă, pe corpul copilului fiind găsite sute de plăgi.

Martor-surpriză în dosar

Procurorul general al României, Tiberiu Niţu, a declarat, ieri, că procurorul care investighează cazul copilului ucis de câini a dispus ridicarea imaginilor surprinse de camerele de supraveghere din Parcul Tei. „Pot să vă spun că procurorul a dispus ridicarea imaginilor, pentru a putea fi vizualizate şi analizate din punct de vedere judiciar”, a spus Tiberiu Niţu, după ce a participat la şedinţa CSM.

Imaginile surprinse de camerele de supraveghere din Parcul Tei în 2 septembrie, înainte ca Ionuţ Anghel să fie găsit mort, au fost difuzate ieri în presă. Ionuţ Anghel şi fratele lui de 6 ani sunt surprinşi în timp ce se joacă şi aleargă pe o alee din parc, bunica acestora neapărând în înregistrare. La un moment dat, fratele lui Ionuţ este adus în parc de mână de către un bărbat. Acesta merge cu copilul la un agent de pază, iar după câteva secunde cei trei se îndreaptă spre locul unde ar fi stat bunica celor doi copii. După alte câteva minute, bărbatul care l-a adus pe băiat apare în înregistrare în timp ce se îndreaptă spre ieşirea din parc. În jurul orei 11.30, Ionuţ a fost găsit ucis de câini pe un teren privat din apropierea Parcului Tei.

Întrebat dacă procurorul de caz nu putea să verifice sau să se intereseze, înainte de apariţia în presă, despre imaginile surprinse de camerele de supraveghere din Parcul Tei, procurorul general a spus că el nu poate să anticipeze sau să dispună ce trebuie să facă un procuror într-o anchetă. „Ar fi chiar nelegal ca eu să impun procurorului să facă ceva sau să nu facă ceva într-o anchetă penală. Dumnealui îşi stabileşte ancheta, planul de cercetare, priorităţile, dumnealui hotărăşte cum acţionează”, a adăugat Tiberiu Niţu.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2013-09-19Parerea ta...

CUțU-CUțU
20 Sep 2013

Ceva e putred în toată povestea asta și pare a fi cu efect strict politic, iar televiziunile au asmuțit intenționat lumea împotriva maidanezilor deși din testele făcute reiese că acolo nu au fost de vină maidanezii.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE