2022-07-03 14:46

Un parașutist MILITAR și-a pierdut viața în timpul unui exercițiu. Cum s-a întâmplat tragedia

 |  16:12
Un parașutist MILITAR și-a pierdut viața în timpul unui exercițiu. Cum s-a întâmplat tragedia

Un paraşutist militar de la Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii şi-a pierdut viaţa, miercuri, în urma unui accident în timpul unui exerciţiu care a avut loc pe aerodromul Boboc, din judeţul Buzău. El avea 38 de ani, era căsătorit şi avea un copil.

Potrivit Ministerului Apărării Naţionale, accidentul a survenit în jurul orei 14.00, pe timpul executării manevrelor de aterizare. Ofiţerului i-a fost acordat primul ajutor la faţa locului, dar cu toate eforturile medicilor, a fost constatat decesul militarului.

Pentru stabilirea circumstanţelor producerii accidentului a fost sesizat Parchetul Militar. De asemenea, conform procedurilor legale, şeful Statului Major al Forţelor Aeriene a ordonat constituirea unei comisii interne de investigare.

Căpitanul Cosmin Constantin Scorţea, în vârstă de 38 de ani, era angajat în Ministerul Apărării Naţionale din anul 2007, avea la activ 67 de salturi, fiind atestat pe tipul de paraşută BG-7M. Era căsătorit şi avea un copil.

Joi, la ora 8.30, vor fi organizate în unităţile militare din ţară ceremonii de comemorare a ofiţerului.

"Conducerea Ministerului Apărării Naţionale este alături de familia îndoliată şi transmite, în numele întregului personal, sincere condoleanţe familiei militarului căzut", a arătat MApN.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-05-25Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE