2020-10-28 13:29

Un bărbat de 43 ani, prins de polițiști cu aproape 3 kg de monede și lingouri pe Aeroportul din Cluj

 |  17:25
Un bărbat de 43 ani, prins de polițiști cu aproape 3 kg de monede și lingouri pe Aeroportul din Cluj

Un bărbat de 43 de ani a fost prins de autorităţile de frontieră de la Aeroportul Internaţional "Avram Iancu” Cluj-Napoca în timp ce încerca să scoată din ţară monede şi lingouri susceptibile a fi din aur şi argint, în greutate totală de aproximativ 2.7 kilograme, fără a le declara. Acestea erau ascunse în laptopul, telefonul, portofelul, dar şi în bagajul de cală al bărbatului, anunță news.ro.

Potrivit Poliţiei de Frontieră, marţi, în jurul orei 12.30, la Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” Cluj-Napoca, s-a prezentat pentru a ieşi din tară, ca pasager pe ruta Cluj-Napoca – Munchen – Doha - Filipine, cetăţeanul român S.Z., în vârstă de 43 de ani.

La controlul de securitate, lucrătorii Brigăzii Antiteroriste din cadrul Serviciului Român de Informaţii au observat că laptopul din bagajul de mână al bărbatului conţine componente necorespunzătoare. Imediat, au fost solicitaţi poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali, care au făcut un control amănunţit asupra bagajelor şi persoanei.

"Astfel, au fost descoperite, disimulate în laptopul, telefonul, portofelul, dar şi în bagajul de cală al bărbatului, 70 de monede şi lingouri din metal galben şi alb. În urma inventarierii bunurilor a rezultat cantitatea de 2700 g metal galben şi metal alb, susceptibile a fi din aur, respectiv argint", arată sursa citată.

Bărbatul a declarat că a achiziţionat bunurile pe parcursul mai multor ani şi deţine documente de proveninţă pentru obiectele descoperite în urma controlului

Deoarece bunurile susceptibile a fi aur şi argint nu au fost declarate şi depăşesc valoarea plafonului vamal admis, acestea au fost ridicate de către Biroul Vamal din cadrul Aeroportului Cluj-Napoca, urmând a fi predate Trezoreriei Municipiului Cluj-Napoca în vederea expertizării.

Totodată, poliţiştii de frontieră fac cercetări în cauză pentru tentativă la contrabandă.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-09-02

In legatura cu acest articol...

PSD propune stimulente de risc pentru profesori. Reacția premierului Orban

Epidemiologul Geza Molnar atrage atenția: “Focarele de Covid-19 din școli vor fi inevitabile”

FOCAR de coronavirus la Dunărea Brăila. Echipa s-a retras din Cupa României

Obiecte de suflet ale vedetelor și sportivilor, LICITATE pentru pacienții și copiii defavorizați
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE