2021-08-01 10:15

Un autocar cu români a luat foc în Ungaria, în urma unei defecţiuni tehnice

 |  13:03
Un autocar cu români a luat foc în Ungaria, în urma unei defecţiuni tehnice

La bordul unui autocar aflat în tranzit pe teritoriul Ungariei, care transporta 44 de cetăţeni români spre Germania, a izbucnit un incendiu, în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică. Incendiul nu a provocat victime, iar şoferii şi pasagerii au ajuns duminică seara la destinaţie, cu un alt autocar.

MAE a precizat, luni, pentru Mediafax, că şoferii şi toţi pasagerii au evacuat autocarul nevătămaţi, iar, ulterior, au fost cazaţi de autorităţile ungare în clădirea unei şcoli din apropiere. Incidentul a avut loc în zona localităţii Lebeny din nord-vestul Ungariei.

Firma transportatoare a trimis un autocar de rezervă, care a ajuns la faţa locului duminică dimineaţă, pentru a prelua cetăţenii români şi a-i transporta la destinaţie.

Autocarul de rezervă a pornit spre Germania imediat după înmânarea unui proces-verbal constatator din partea poliţiei locale, iar în seara aceleiaşi zile toţi cetăţenii români au ajuns cu bine la destinaţie, precizează MAE.

Cauza incendiului ar putea fi o defecţiune tehnică, rezultă din primele cercetări. Focul a distrus majoritatea bagajelor pasagerilor, precum şi documentele de călătorie ale unei familii rezidente în Germania. Aceştia îşi vor reînnoi paşapoartele la cel mai apropiat consulat român din Germania.

Ambasada României la Budapesta a intervenit imediat pe lângă autorităţile ungare locale pentru acordarea asistenţei necesare în favoarea cetăţenilor români, cărora li s-au creat condiţii de odihnă şi li s-a servit o masă caldă, mai precizează MAE.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2013-12-30Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE