2020-12-02 17:42

Un alt FOCAR de coronavirus printre muncitorii români de la un ABATOR din Germania

 |  18:25
Un alt FOCAR de coronavirus printre muncitorii români de la un ABATOR din Germania

Un cetăţean român angajat la o companie de prelucrare a cărnii din Straubing-Bogen (Germania) a fost infectat cu noul coronavirus şi este momentan internat într-o unitate medicală, arată Ministerul Afacerilor Externe (MAE). Alţi 41 de români angajaţi la aceeaşi firmă au fost confirmaţi cu coronavirus.

MAE anunţă că, prin Consulatul General al României la Munchen, s-a autosesizat în urma informaţiilor apărute în mass-media din Germania privind depistarea unor cazuri de infecţie cu Covid-19 în rândul mai multor lucrători ai unei companii de prelucrare a cărnii din localitatea Straubing-Bogen, landul Bavaria.

Astfel, Consulatul a făcut demersuri pe lângă autorităţile locale şi compania angajatoare, în regim de urgenţă, pentru a verifica dacă printre persoanele testate pozitiv se regăsesc şi cetăţeni români.

"Potrivit datelor obţinute de către oficiul consular de la autorităţile locale, un cetăţean român, depistat pozitiv cu Covid-19, este internat într-o unitate medicală, starea sa de sănătate fiind bună la acest moment. Totodată, MAE menţionează că un număr de 41 de cetăţeni români care îşi desfăşoară activitatea la această companie au fost testaţi pozitiv cu virusul Covid-19, majoritatea fiind asimptomatici sau cu simptome uşoare. O parte dintre aceştia au ieşit din autoizolare, ca urmare a finalizării perioadei de 14 zile pentru care a fost dispusă această măsură", se arată într-o informare a MAE.

Ministerul precizează că la Consulatul General al României la Munchen nu au fost recepţionate solicitări de asistenţă consulară din partea cetăţenilor români care îşi desfăşoară activitatea la această companie. Totodată, Consulatul menţine legătura atât cu autorităţile locale, cât şi cu reprezentanţii companiei, fiind pregătit să acorde asistenţa consulară necesară, în limita competenţelor legale.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-06-06Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE