2021-01-19 20:15

ULTIMA ORĂ: Urmărire penală în cazul lui Alexandru Cumpănașu. Care sunt acuzațiile

 |  16:19
ULTIMA ORĂ: Urmărire penală în cazul lui Alexandru Cumpănașu. Care sunt acuzațiile

Procurorii au început urmărirea penală in rem referitoare la postările lui Alexandru Cumpănașu pe Tik Tok, transmite Digi24. Acuzațiile se referă la faptele de instigare la ură și discriminare.

Urmărirea penală, fiind in rem, se referă la fapta comisă. Instigarea la ură se pedepsește cu închisoare sau amendă, conform Codului Penal:

Art. 369: Incitarea la ură sau discriminare

Incitarea publicului, prin orice mijloace, la ură sau discriminare împotriva unei categorii de persoane se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

Parchetul Sectorului 4 a confirmat că a început un dosar penal in rem în cazul înregistrăilor lui Alexandru Cumpănașu. Vezi mai jos comunicatul integral:

”Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 București a fost înregistrat la data de 06.01.2021 un dosar penal, ca urmare a sesizării din oficiu a organelor de poliție, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de incitarea la ură sau discriminare, faptă prevăzută de art. 369 Cod penal, urmărirea penală fiind începută in rem.

În fapt, s-a reținut că în spațiul public au apărut o serie de postări și materiale video prin care o persoană care domiciliază pe raza Secției 16 Poliție, prin mesajele transmise a incitat publicul la ură față de o anumită categorie de persoane, în speță cadre didactice.

În prezent, cercetările sunt efectuate de lucrătorii Secției 16 Poliție, din cadrul DGPMB, sub supravegherea unui procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 București, cauza fiind în faza administrării probatoriului.

Precizăm că activitățile procedurale efectuate în timpul urmăririi penale sunt reglementate de Codul de Procedură Penală și au drept scop administrarea probatoriului cu respectarea drepturilor și garanțiilor procesuale, precum și a prezumției de nevinovăție”

Alexandru Cumpănașu a devenit vedetă pe Tik Tok, cu peste 500.000 de urmăritori, prin mesaje de incitare la ură față de profesori, incitare la nerespectarea regulilor impuse de școli și chiar prin mesaje jignitoare față de cadrele didactice.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-01-06

GALERIE MEDIA


In legatura cu acest articol...

Cozmin Gușă, replică dură pentru Alexandru Cumpănașu: „Trebuie dus la un control psihiatric”

Cum a ajuns Cumpănașu eroul elevilor pe Tik Tok. Mesaje împotriva profesorilor și discuții indecente cu adolescente

Alexandru Cumpănașu, atac la autorități în cazul Caracal: Este o știre falsă că fetele sunt căutate
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE