2021-04-20 18:31

ULTIMA ORĂ: Se amână vaccinarea pentru anumite categorii de angajați

 |  15:05
ULTIMA ORĂ: Se amână vaccinarea pentru anumite categorii de angajați

Medicul Valeriu Gheorghiță a anunțat că 35 mii de persoane programate în a doua etapă de vaccinare vor fi reprogramate peste 10 zile din cauza deficitului de doze de vaccin. Reprogramarea se va face automat de platformă.

Începând cu 28 ianuarie se reprogramează cu 10 zile toate persoanele din categoria personalului esențial pentru doza 1, pentru a nu afecta doza de rapel și vaccinarea persoanelor vulnerabile - bolnavi cronici și persoane peste 65 de ani, a anunțat marți medicul Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului național pentru coordonarea activităților privind vaccinarea, într-o conferință de presă.

Este soluția găsită de autorități după ce săptămâna trecută România a primit doar jumătate din dozele de vaccin programate pentru a fi livrate. Dintre persoanele care deservesc activități esențiale, vor fi extrași și reprogramați cu 10 zile întârziere cei care au vârsta sub 65 de ani și nu figurează în evidențe cu boli cronice, a precizat Valeriu Gheorghiță.

Valeriu Gheorghiță a explicat că avem un deficit de doze de 117.000, generat în mare parte de faptul că saptămâna trecută am recepționat cu aproximativ 50% mai puține doze de la Pfizer-BioNTech.

"Soluția noastră pentru continuarea campaniei de vaccinare fără să afectăm doza de rapel, a persoanelor cu vârsta peste 65 de ani și a bolnavilor cronici este că începând cu data de 28 ianuarie se reprogramează cu 10 zile toate persoane pentru doza 1, practic o programare de pe 28 ianuarie se mută pe 8 februarie."

În ceea ce privește programările realizate până acum în etapa a doua, peste 72% dintre cei programați sunt persoane din categoria peste 65 de ani și bolnavi cronici.

În a doua etapă a campaniei de vaccinare, 32,3% dintre cei vaccinați până acum sunt personal esențial, iar restul sunt persoane cu afecțiuni cronice și persoane cu vârsta peste 65 de ani, spune Valeriu Gheorghiță.

Obiectivul pentru prima etapă a campaniei de vaccinare - personal medical - a fost atins, 90% dintre persoanele țintă în această etapă fiind în acest moment vaccinate sau în curs de a fi vaccinate (sunt programate la vaccinare), mai spune medicul Valeriu Gheorghiță.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-01-27

In legatura cu acest articol...

Coronavirus: 2.877 cazuri noi. Scade numărul pacienților aflați în stare gravă
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE