2020-11-26 19:26

Guvernul a emis Ordonanță de Urgență privind Starea de ALERTĂ

 |  17:32
Guvernul a emis Ordonanță de Urgență privind Starea de ALERTĂ

Guvernul a emis, joi după-amiază, Ordonanță de Urgență care reglementează starea de alertă care ar trebui să intre în vigoare începând cu 15 mai, după terminarea stării de urgență.

”A fost adoptată OUG pentru modificarea unor acte normative privind managementul situațiilor de urgență. În 15 mai încetează starea de urgență.

Pericolul de răspândire a COVID există în continuare. Prin acest act normativ propunem modificarea unor acte normative precum OUG 21/2004 și OUG 1/2014.

S-a schimbat definiția stării de alertă, reprezentând răspunsul la o situație de urgență. Astfe reglăm mecanismul de declarare, prelungire și încetare a stării de alertă. Sunt stabilite criteriile care trebuie analizate: amploarea, densitatea și infrastructura din zonă” a anunțat ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela.

Ministrul a precizat și cum se va gestiona starea de alertă și cine o va face în perioada următoare.

”Starea de alertă va fi gestionată de Comitetul Național pentru Situații de Urgență, care va fi condus de premier și va avea 3 vicepreședinți: Raed Arafat, Marcel Vela și ministrul Lucrărilor Publice. În baza acestei OUG, în această seară se va convoca prima ședință în noua formulă a Comitetului Național pentru Situații de Urgență” a declarat Vela.

Reprezentanții Guvernului nu au anunțat, însă, până la această oră, care sunt punctual prevederile, măsurile sau restricțiile care vor fi aplicate în starea de alertă.

Reamintim că președintele Klaus Iohannis va face o declarație de presă la ora 18.30.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-05-14

GALERIE MEDIA


In legatura cu acest articol...

Ordonanță de Urgență dată de Guvern pentru mai multe domenii. Măsuri pentru populație și economie

Ordin de ministru: testele pentru COVID, prelucrate în maxim 24 de ore
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE