2020-11-27 11:20

ULTIMA ORĂ: Directorul companiei Unifarm a demisionat. Scandalul achizițiilor

 |  16:38
ULTIMA ORĂ: Directorul companiei Unifarm a demisionat. Scandalul achizițiilor

Măcinată de controverse și anchete de presă, compania Unifarm a fost în vizorul opiniei publice din ultima perioadă din cauza stocurilor de materiale de protecție. Directorul companiei, Cornel Ionuț Ionescu, și-a anunțat luni demisia.

Astfel, Antena 3 a difuzat, în data de 7 octombrie, cu titlu de anchetă, informația potrivit căreia în depozitele Unifarm se află blocate cantități uriașe de materiale ce ar putea fi folosite în lupta cu epidemia de coronavirus.

În posesia Unifarm s-ar afla aproape 25 de milioane de măști de protecție, peste 3 milioane de combinezoane, circa 6.000 de doze de Plaquenil, mii de kit-uri de testare COVID-19 și peste 200 de ventilatoare, a dezvăluit ancheta postului de televiziune.

Mult mai grav,  un martor cu identitate protejată a acuzat ministerul Sănătății că știe de existența acestor stocuri și totuși, ”din cauza unor interese obscure”, face noi achiziții, conform antena3.ro.

Iar valoarea materialelor blocate în depozitele Unifarm, în loc să fie folosite în lupta împotriva epidmiei de coronavirus, se ridică la aproximativ 800 de milioane de lei.

Cornel Ionuț Ionescu, 42 de ani, a fost numit în luna iunie director general interimar al CN Unifarm. Decizia a fost luată de Consiliul de Administrație al CN Unifarm SA, ca urmare a suspendării din funcție a lui Adrian Ionel, după ce acesta a fost plasat de DNA în control judiciar 60 de zile, începând de marți, 23 iunie, pentru săvârșirea mai multor infracțiuni, printre care luare de mită și abuz în serviciu.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-10-26

In legatura cu acest articol...

Cel mai bine păzit secret al selecționerului Burcea: e BIKER înrăit!

Șansa lui Tătă

Monica Anisie, primele detalii despre SUBIECTELE de la Evaluarea Națională

Semnal de alarmă: Cât de puțină PLASMĂ convalescentă se colectează în România

Nicușor Dan își poate prelua mandatul de PRIMAR. Când va depune jurământul

Coronavirus: Avertisment de la cel mai înalt nivel: Urmează niște luni foarte, foarte grele

Coronavirus: 79 de români au decedat în ultimele 24 de ore. Câte cazuri noi au fost identificate?

Noi restricții în Spania și Italia, după creșterea numărului de cazuri de COVID-19
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE