2024-04-19 11:49

DOLIU în România. Benone Sinulescu s-a STINS din viață

 |  16:07
DOLIU în România. Benone Sinulescu s-a STINS din viață

Artistul Benone Sinulescu a murit joi la vârsta de 84 de ani în urma unei pneumonii care s-a complicat, pe fondul unor probleme multiple de sănătate, transmite Antena3.

Artistul avea mai multe probleme de sănătate, printre care şi o pneumonie are i-a fost fatală. 

De altfel, cîntăreţul a fost internat în luna iunie după ce de asemenea a fost internat în casă şi a fost găsit inconştient de către apropiaţi. Atunci medicii au reuşit să îl stabilizeze, a fost chiar şi la o cinică de recuperare. 

De această dată, organismul lui Benone Sinulescu a fost prea slăbit, iar medicii nu au mai reuşit să facă nimic. Potrivit soţiei artistului, acesta devenise optimist în ultima perioadă şi spera că starea sa de sănătate se va îmbunătăţi. Dar de duminică, atunci când au apărut ultimele semne de neputinţă, starea sa a fost din rău în mai rău. 

Născut la data de 24 mai 1937 într-o familie muncitoare, Benone Sinulescu și-a descoperit dragostea pentru muzică încă de când era copil. Micului artist îi plăcea să cânte cocoțat într-un copac, acolo unde credea că putea atrage atenția întregii lumi. A cântat în corul bisericii, la Denii și la Prohod. De altfel, avea și de unde să moștenească talentul. 

Cântărețul a fost decorat în decembrie 1967, când i-a fost acordat Ordinul Meritul Cultural clasa a IV-a ”pentru merite deosebite și îndelungată activitate artistică”. Apoi, în 2002, președintele României de la acea vreme, Ion Iliescu, i-a conferit Crucea națională Serviciul Credincios clasa a III-a, ”pentru crearea și transmiterea cu talent și dăruire a unor opere literare semnificative pentru civilizația românească și universală”. Tot Iliescu i-a conferit în 2004 lui Benone Sinulescu și Ordinul Meritul Cultural în grad de Mare Ofițer, Categoria D – “Arta Spectacolului”.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-11-18

In legatura cu acest articol...

Sofia Vicoveanca și Laura Lavric, reacții după MOARTEA lui Benone Sinulescu

Benone Sinulescu își făcuse TESTAMENTUL. Cui îi rămâne toată AVEREA

Prima mărturisire a soției lui Benone Sinulescu: ”Sunt distrusă de durere”




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE