2022-08-14 09:33

ULTIMA ORĂ: AVARIE puternică de curent electric în nord-vestul țării. Ce zone sunt afectate

 |  17:01
ULTIMA ORĂ: AVARIE puternică de curent electric în nord-vestul țării. Ce zone sunt afectate

Pană majoră de curent electric în nord-vestul țării. Mai multe județe au fost afectate de o avarie în alimentarea cu energie electrică, au confirmat surse oficiale din Transelectrica. Oamenii se plâng că aparatele electrocasnice au fost avariate.

Au fost afectate șase județe - Satu Mare, Maramureș, Bistrița-Năsăud, Cluj, Alba, Sibiu.

Oamenii din orașele transilvănene - Cluj-Napoca, Bistrița, Sibiu, Târgu-Mureș, Turda spun că le-au fost afectate aparatele electrocasnice. În orașe nu mai merg lifturile, semafoarele și alte instalații alimentate cu energie electrică. 

Presa locală raportează întreruperi în alimentarea cu electricitate în cea mai mare parte a orașului Sibiu. Alte publicații vorbesc despre întreruperi în tot nord-vestul țării.

O postare a combinatului chimic Azomureș vorbește despre eliberarea unei cantități de substanțe chimice în aer.

„Avaria din sistemul național de transport al energiei electrice a determinat oprirea mai multor instalații de pe platformă. Oprirea s-a desfășurat în condiții de siguranță. Vom reveni cu detalii. O întrerupere neașteptată a energiei electrice din sursă externă a determinat oprirea/punerea în siguranță a instalaților de pe platforma Azomureș. Drept urmare, în zona platformei poate fi observat un nor de culoare brun/roșcat, cauzat de oprirea uneia dintre instalațile de producere a acidului azotic. Menționăm că nu există pericol pentru angajați și pentru comunitatea locală. Autoritățile cu atribuții în domeniu au fost anunțate”, a anunțat combinatul.

O explicație ar fi că a cedat un stâlp de înaltă tensiune care aparținea Transelectrica.  De asemenea, rețelele de telefonie au fost afectate de pana de curent, la fel internetul prin fibră optică. 

Transelectrica anunță că se lucrează la avarie.

„Este vorba despre o avarie de sistem pe interconexiuni. Deocamdată nu ştim exact cauzele, dar le vom analiza. Este o problemă zonală, în nord-vestul ţării. Alimentarea cu energie a fost restabilită aproape în totalitate în acest moment (la ora 16:20)”, au precizat responsabilii Transelectrica, conform Digi24.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-01-08

In legatura cu acest articol...

PROGNOZA METEO ANM: Cum va fi vremea în perioada 11 ianuarie - 8 februarie

Noua tulpină de COVID-19, confirmată la o tânără internată la Institutul ”Matei Balș”

România, în topul UE privind mamele adolescente. Care sunt cauzele

DNA lovește din nou: 16 dosare cu fraude de fonduri europene, trimis în judecată

Vești bune pentru contribuabili: Guvernul menține o facilitate fiscală avantajoasă
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE