2024-04-24 05:44

TURCIA. Salvatorii români din echipa RO-USAR au scos în viață doi oameni prinşi sub dărâmături

 |  22:46
TURCIA. Salvatorii români din echipa RO-USAR au scos în viață doi oameni prinşi sub dărâmături

Salvatorii români din echipa de căutare-salvare (RO-USAR), care acţionează în oraşul Antakya, au salvat, marți, doi oameni prinşi sub o clădire prăbuşită în urma cutremurului din Turcia.

Salvatorii români au comunicat, pe parcursul zilei, cu cei doi oameni, soţ şi soţie, aceştia fiind conştienţi. Totodată, salvatorii au aflat că printre dărâmături se află şi copilul celor doi soţi. După câteva ore, românii au reuşit să îi scoată la suprafaţă pe cei doi soţi, însă pentru copil a fost prea târziu, acesta fiind deja decedat.

“Din ce ştiu de la colegii de la Comisia Europeană, până acum 22 de persoane au fost scoase de sub dărâmături de echipele venite din partea Uniunii Europene. Colegii din Polonia au scos ;I ei doi oameni în viaţă", a declarat Raed Arafat la Antena 3 CNN.

"Misiunea de sprijin pe care România o oferă Turciei, puternic afectată de seriile de cutremure produse în ultimele ore, presupune deplasarea modulului specializat de căutare-salvare a României, RO-USAR, acreditat INSARAG, format din 59 de salvatori (modulul specializat de căutare-salvare RO-USAR din cadrul IGSU cu 2 câini și tehnică aferentă, echipa de căutare-salvare cu 2 câini antrenați pentru astfel de situații din cadrul Asociației Câinilor Utilitari, medici și asistenți ai UPU-SMURD București (Floreasca) și ofițeri de legătură din cadrul DSU)", au anunţat reprezentanţii IGSU.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-02-07

In legatura cu acest articol...

Bilanțul CUTREMURULUI din Turcia și Siria a depășit 7.200 de MORȚI și peste 35.000 de RĂNIȚI




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE