2020-12-04 01:28

Tunul cu măstile și combinezoanele de protecție aduse din Turcia, a fost dat de una din firmele ce aparțin femeii din scandalul cu autobuzele Otokar achiziționate de Primăria Generală a Capitalei

 |  16:15
Tunul cu măstile și combinezoanele de protecție aduse din Turcia, a fost dat de una din firmele ce aparțin femeii din scandalul cu autobuzele Otokar achiziționate de Primăria Generală a Capitalei

Intr-un articol publicat in Libertatea ieri ( https://www.libertatea.ro/stiri/robert-constantin-ionescu-afacere-masti-de-protectie-unifarm-2920487) directorul general al Unifarm SA spune că are dubii în privința firmei prin intermediul căreia a importat din Turcia un milion măști și 30.000 de combinezoane de protecție.

”Noi am făcut contract cu BSG Business Select SRL, o firmă cu sediul în Pantelimon, dar cel care coordonează operațiunea, Robert Ionescu, a scris pe Facebook ”Alături de mine, întreaga echipă Akyle Security”. Firma Akyle Security are în portofoliu mai multe obiective de stat. Robert Constantin Ionescu, 43 de ani, a fost propulsat de Gigi Becali în 2008, ca viceprimar PNG-CD al Capitalei, după care a fost numit de premierul Emil Boc în funcția de președinte al Agenției de Compensare pentru Achiziții de Tehnică Specială. Compania Națională “Unifarm” S.A a anunțat, joi, 19 martie, că a recepționat primul TIR cu un milion de măşti şi 30.000 de combinezoane de protecție, ce vor fi distribuite cu prioritate spitalelor de boli infecţioase din ţară.

Este extrem de interesant faptul ca acest Robert Ionescu este de fapt asociatul a doua femei abonate la contractele cu statul - Mihaela Neagu si Simona Ciulavu. De numele celor doua si de diversele lor firme ( Best Achizitii, Libro Events) se leaga numeroase scandaluri de contracte pe multi bani publici. Mihaela Neagu și Simona Ciulavu au primit contracte publice în tot Bucureștiul, de la școli, licee, spitale, cimitire, metrou, Aeroportul Otopeni, Stadionul Național și chiar si Consiliul Suprem al Magistraturii! Tot de numele celor doua si al uneia din firmele lor( Best Achizitii SRL) se leaga si imensul scandal al achizitionarii celor 400 de autobuze de la turcii Otokar de catre Primaria Generala a Capitalei. Consultanta firmei OTOKAR pentru pregatirea ofertei in cadrul licitatiei desfasurate de Primaria Capitalei pentru achizitia celor 400 de autobuze a fost facuta pe 10 milioane de euro de Best Achizitii SRL, patronata de Mihaela Elena Neagu prietena Simonei Ciulavu- dealmaker-ul tuturor acestor business-uri banoase cu statul. Mihaela Neagu si Simona Ciulavu sunt abonate la incredintari directe de la institutiile coordonate de PMB si multe alte ministere si institutii publice. Tot de numele celor doua femei si de o alta firma a lor -Libro Events, se leaga si scandalul organizarii in 2018 al concertului de 700 mii euro pentru Primaria Sector 5 condusa de Daniel Florea. Mihaela Neagu a facut parte si din cercul de prieteni apropiati ai Monicai Iacob Ridzi, fostul ministru al Tineretului si Sportului din guvernarea Boc, pedelista judecata si condamnata pentru coruptie.

Evident ca fiind vorba despre o perioada in care achizitiile directe si facute fara prea multa transparenta infloresc, din peisajul achizitiilor materialelor consumabile medicale destinate preventiei si protectiei impotriva coronavirusului nu puteau lipsi si cele doua vesnice abonate la contractele cu statul - Mihaela Neagu si Simona Ciulavu si firmele lor. Dubiile exprimate public de directorul general al Unifarm cel care de fapt nu era edificat de la cine a cumparat mastile si combinezoanele de protectie. Il lamurim noi: de fapt Unifarm a cumparat de la Akyle Security, firma care apartine in acte lui Robert Ionescu si tatalui lui Petre Pitcovici, fostul sef al DGA din MInisterul de Interne, arestat in dosarele lui Puiu Popoviciu. In realitate insa, Akyle Security e condusa si stapanita de Simona Ciulavu - sotia lui Pitcovici si de buna sa prietena Mihaela Neagu.

Fiind vorba de masti si de combinezoane aduse din Turcia evident ca cele doua- avand atatea conexiuni in Turcia prin Otokar, s-au infiltrat rapid in acest contract facut pe genunchi de Unifarm pentru achizitionarea de masti si combinezoane. Iar domnul director general al Unifarm in loc sa isi exprime dubiile cu privire la contractele dubioase pe care le semneaza pe repede inainte cu firme pe care nu le verifica ar face mai bine sa spuna adevarul de pilda cu cat a achizitionat mastile de la firma Mihaelei Neagu. Directorul general al Unifarm spuneam ca ar fi platit 2,60 lei fără TVA/masca si ca Unifarm ar fi adaugat doar un ban la fiecare mască. E greu de crezut acest lucru, data fiind perioada de criza pandemica, ca o masca ar fi putut costa doar atat, mai ales ca in spatiul public nu se regasesc documente care sa dovedeasca cele spuse de directorul general al Unifarm. Cu siguranta, Unifarm a platit mult mai mult pe o masca de la firma Mihaelei Neagu. Pretul total platit de Unifarm pentru cele doua contracte pentru masti si combinezoane aduse din Turcia de firma Mihaelei Neagu ar fi de 15 milioane de euro. Pana la urma nici asta nu ar fi o problema ca Unifarm a cazut in capcana intinsa de o profesionista a contractelor cu statul- Mihaela Neagu, problema e ca Unifarm nu se misca deloc rapid asa cum ar trebui in situatia de grava criza pandemica pe care o traversam. Unifarm da cu ochii inchisi contracte firmelor Mihaelei Neagu, dar sta zile in sir sa analizeze si sa strambe din nas la furnizori cu stocuri mari si bune la pret si de masti si de combinezoane si de ventilatoare din China, SUA etc. Din pacate, acestu furnizori nu au conexiunile Mihaelei Neagu si prin urmare, raman cu marfa nevanduta iar Romania total neprotejata si nepregatita pentru ca onor statul roman daca nu cumpara de la Mihaela Neagu nu mai cumpara de la nimeni.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-03-21Parerea ta...

GINEL
21 Mar 2020

Mihaela Neagu o țăranca barata și murdara din Lehliu , ahtiata după bani !!!! A șpăguit toată România , asta merita 1000 de ani de pușcărie și penala aia de Ciulavu fosta consiliera a lui Orban cu milițianul Pitcovici care a făcut pana și trafic de droguri . O grupare infracțională foarte bine organizata girata de muți securișiti printre care și Corvin Nedelcu actual consilier a lui Böde la transporturi !
COMISARUL PARAIPAN
21 Mar 2020

fenomenul e de tipul "DORIN COCOS -UDREA ELENA-GHITA SEBASTIAN"......adica orice de la ace brice si carice pana la avioane de lupta trebuie cumparate de stat de la mafiotii sub acoperire .Ca doar statul nu e de capul lui .Statul sunt ei...adica "capitalistii de cumetrie sub acoperire".La fel ca in dictaturile bananiere din Africa
HAHALERE
21 Mar 2020

Din aceasta cauza Limba Lata a plecat in meno pauza . La fel ca in August . La fel si Comunistu Araboi mina dreapta a lui Generalisimul Oprea . Uite asa subventioneaxa diversiunea lui , cu bani nostri si firma Smurd pe numele lui
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE