2021-09-24 06:57

UPDATE. Un TREN de marfă care transporta produse petroliere a căzut în gol după ce un viaduct s-a surpat în sud-vestul ţării. Mecanicul era BĂUT

 |  11:06
UPDATE. Un TREN de marfă care transporta produse petroliere a căzut în gol după ce un viaduct s-a surpat în sud-vestul ţării. Mecanicul era BĂUT

Un tren de marfă a deraiat, duminică, în sud-vestul ţării, iar la ora redactării acestei ştiri traficul feroviar este blocat în zonă. Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă precizează că nu s-au înregistrat victime.

UPDATE 13.23. Mecanicul trenului de marfă care a deraiat în județul Dolj era băut. Pe numele lui se va întocmi dosar penal.

Accidentul s-a petrecut pe magistrala Caracal – Craiova şi, conform Infotrafic, circulaţia feroviară este blocată pe această rută, scrie news.ro.

Reprezentanţii  Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dolj  au precizat că trenul de marfă deraiat în zona viaductului din localitatea Cârcea. Nu s-au înregistrat victime şi se iau măsuri de limitare a poluării cursului de apă.

La faţa locului intervin la această oră mai multe echipaje de pompieri.

“Firul 2 era oprit pentru circulația trenurilor, pentru reparatii. Teoretic nu trebuia să circule nimic pe el. Cercetările sunt în curs. E devreme să vorbim despre vinovați, vinovății. Pe linia 1, din câte înțeleg, se poate circula, dar trebuie verificat temeinic podul”, a spus Narcis Purc[rescu, prefect de Dolj.

Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA precizează că circulaţia feroviară este închisă începând cu ora 08:20 între staţiile CF Malu Mare şi Banu Mărăcine din cauza deraierii a şase vagoane ale unui tren de marfă aparţinând operatorului privat GFR (Grup Feroviar Român). Trenul, care avea în compunere 23 de vagoane şi circula pe distanţa Slobozia - Veche Curtici, transporta produse petroliere, iar locomotiva trenului a deraiat şi şase vagoane s-au răsturnat de pe viaductul Cârcea.

CFR precizează că la faţa locului se deplasează reprezentanţii autorităţilor care vor ancheta cauzele producerii acestui incident, precum şi echipele de specialişti care vor interveni pentru eliberarea gabaritului. 

De asemenea, CFR precizează că în prezent un tren de călători a fost oprit în parcurs (IR 1797 – în staţia CF Jianca)) şi aşteaptă redeschiderea circulaţiei.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2018-08-12Parerea ta...

CINSTE LOR
12 Aug 2018

CALEA FERATA MAI RAU SI DEPLORABILA , INTRETINUTA DE CIT IN 1900 . ADICA ACUM 120 ANI . CINE RASPUNDE ?
ANONIM
12 Aug 2018

S-a rupt podul pentru ca era mecanicul baut ? Sunteti ridicoli bai nenorocitilor. Daca ciuma rosie se ocupa de represalii si nu are timp de calea ferata cum vreti transport civilizat. Gunoaiele psd se ocupa de salvarea de la puscarie a unui borfas si de reprimarea manifestantilor in loc sa repare infrastructura de cale ferata.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE