2021-07-24 08:11

Transferoviar Grup SA şi Donau-Finanz GmbH & Co KG Austria licitează pentru CFR Marfă

 |  18:21

Consorţiul format din societăţile Transferoviar Grup SA şi Donau-Finanz GmbH & Co KG Austria au depus azi la Ministerul Transporturilor, Documentele de Participare pentru ofertă de vânzare de acţiuni, în cuantum de 51% din Societatea Naţională de Transport Marfa “CFR Marfă S.A, se arată într-un comunicat de preSA remis redacţiei de către Transferoviar Grup SA.

Donau-Finanz GmbH & Co KG Austria este un fond de investiţii de tradiţie din Austria fondat în 1957, administrand active de peste 2 miliarde de EUR în domenii cum ar fi managementul activelor, investiţii, fuziuni şi achiziţii, restructurări, dezvoltare rezidenţială. Totodată deţine participaţii în societăţi din domeniul industrial şi imobiliar.

Compania acţionează atât pe plan naţional în Austria, cât şi internaţional. Experienţa şi continuitatea asociată cu o reţea stabilă de contacte în cadrul sectoarelor public şi privat, formează baza fiabila a acestei companii.

Donau-Finanz este calificat în faza finală a procesului de privatizare a unităţii de transport de marfă a Căilor Ferate Bulgăre (BDZ) - BDZ Freight Services.

Transferoviar Grup este o companie flexibilă înfiinţată în 2003, al cărei obiect de activitate este asigurarea serviciilor de transport/logistica feroviară şi manevra feroviară de marfă, gestionarea de infrastructură feroviară, construcţia de căi ferate, drumuri şi autostrăzi. De asemenea, prin accesarea de fonduri europene, societatea este implicată în dezvoltarea infrastructurii feroviare private, în acest moment având în execuţie terminalul de containere din Aiud.

Societatea activează atât pe piaţa din România cât şi la nivel internaţional punând pe primul plan nevoile clientului şi satisfacerea celor mai înalte cerinţe de calitate şi promptitudine. În acest sens, compania are semnate parteneriate pentru transportul de marfă pe calea ferată cu societăţi de renume la nivel european cum ar Rail Cargo Ungaria, PKP Cargo, DB Schenker, Calea Ferată Bulgara-BDZ, Gysev Zrt, Calea Ferată Slovenă, Calea Ferată din Slovacia, MMV Magyar Maganvasut Zrt, LTE Group Austria, etc.

Pe segmentul transportului de marfă societatea este unul dintre principalii operatori feroviari de marfă de pe piaţa din România, transportând volume semnificative de marfă, pe rute din ţară şi din Europa, efectuând servicii complexe de logistică feroviară.

Transporturile se realizează cu material rulant format din locomotive electrice, diesel electrice şi, în acelaşi timp asigurând o varietate de serii de vagoane (proprietate şi închiriate), în funcţie de solicitarea clientului.

Pe partea de infrastructură feroviară, societatea dispune de toate mijloacele şi agrementele pentru a presta servicii complexe.

SC Transferoviar Grup SA are participatiuni majoritare în SC UV Aiud SA şi SC Transferoviar Călători SRL şi este unul dintre acţionarii semnificativi ai SC Remarul 16 Februarie SA.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 639880-05-18Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE