2024-04-25 16:16

Tot mai multă corupție în Poliție. Ministrul Bode promite: ”O să CURĂȚĂM pădurea de uscături”

 |  20:49
Tot mai multă corupție în Poliție. Ministrul Bode promite: ”O să CURĂȚĂM pădurea de uscături”

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode a declarat că reținerea a 25 de polițiști din Sibiu pentru luare de mită face parte dintr-o amplă operațiune de ”curățare” a MAI.

”Noi, Ministerul Afacerilor Interne, ne facem curățenie în propria ogradă. Am spus de la început că sistemul imunitar al MAI trebuie să fie unul funcțional și ceea ce vedem astăzi nu este altceva decât intenția noastră de a curăța pădurea de uscături. Sunt 129 de mii de angajați în toate structurile MAI, sunt aproximativ 49 de mii de polițiști.

Evident că sunt și astfel de situații și, așa cum am procedat la Secția 16 de exemplu, unde tot la solicitarea noastră s-a demarat procedura și în final Parchetul a propus reținerea, arestarea, urmând pașii procedurali în instanță, la fel cum s-a întâmplat la Suceava la celebrul caz de corupție de de la serviciul de permise, la fel și aici, acest caz a fost documentat foarte mult timp și, rămânând la prezumția de nevinovăție, astăzi au fost aduși în fața instanței, probabil unii cu propunerea de reținere, și probabil mai departe unii cu propunerea de arestare, dar nu tolerăm nici o abatere de la regulamentul Poliției Române.”, a declarat Lucian Bode pentru Antena3.

Poliţiştii rutieri din Sibiu cereau aproape orice de la şoferii indisciplinaţi, ca să nu le scrie amendă. Bani cash, mese la restaurant sau pavele.Şi nu o dată, de două ori. Procurorii spun că s-a întâmplat în nu mai puţin de 115 cazuri. Doar 2 din cei 27 de agenţi din oraş nu sunt bănuiţi că primeau mită. 

Un studiu realizat de autorităţi arată că, în România, mai bine de jumătate din faptele de corupție din Poliție sunt comise de angajaţii serviciului rutier.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-05-19

In legatura cu acest articol...

Ilie Năstase, mărturisiri despre cum era filat de SECURITATE: "Și Ceaușescu era filat!"

Cum a ajuns designerul Vioricăi Dăncilă DIRECTOR al unui important Centru Cultural

Invitație cu IRONII, lansată de Florin Cîțu pentru Marcel Ciolacu: ”Sper să vină”

Premierul Cîțu se laudă cu cea mai MARE creștere economică din UE

COTAR: „Tariful RCA a crescut nejustificat în perioada de pandemie!”




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE