2024-04-25 19:24

Tentativă de ASASINAT asupra unui consilier al președintelui Ucraine. Reacția lui Zelenski

 |  14:30
Tentativă de ASASINAT asupra unui consilier al președintelui Ucraine. Reacția lui Zelenski

Primul consilier al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, Serghii Şefir, a fost vizat de o tentativă de asasinat miercuri, în care bărbaţi necunoscuţi au deschis focul asupra maşinii la bordul căreia se afla, au anunţat autorităţile şi poliţia, relatează AFP și news.ro.

”Maşina a fost atinsă de peste zece gloanţe. Şoferul a fost rănit”, a anunţat într-un mesaj postat pe Facebook poliţia ucraineană.

O operaţiune specială în vederea găsirii atacatorilor era în curs, anunţă poliţia.

Potrivit unui oficial de la Ministerul de Interne, Anton Gheraşcenko, şoferul a fost ”rănit grav” de gloanţe, trase ”dintr-o pădure cu arme automate, în timp ce automobilul se deplasa”.

Anton Gheraşcenko nu a făcut declaraţii despre Serghii Şefir, însă, potrivit liderului majorităţii prezidenţiale în Parlament, David Aramahia, ”este în viaţă şi sănătos”, deşi este ”în stare de şoc”.

ATAC ”ÎMPOTRIVA POLITICII ŞEFULUI STATULUI”

Atacul a avut loc către ora locală 10.00 (şi ora României), în apropiere de satul Lesniki, în regiunea Kiev, potrivit aceleiaşi surse.

Autorităţile au lansat o anchetă cu privire la o ”tentativă de asasinat”, a anunţat într-un mesaj postat pe Facebook procurorul general Irina Venediktova.

Alt consiler al preşedinţiei, Mihailo Podoliak, a declarat la agenţia Interfax-Ukraine că ”asociază în mod clar” acest atac unei ”campanii agresive şi belicoase împotriva politicii şefului statului”.

El a evocat eforturile lui Volodimir Zelenski în vederea unei ”reduceri a influenţei oligarhilor din umbră” asupra politcii Ucrainei şi unor eforturi vizând ”distrigerea grupărilor politico-financiare care muncesc pentru adversarii noştri străini”.

El a promis o continuare a luptei împotriva ”oligarhilor şi criminalităţii”.

Reacția președintelui Zelenski

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, spune că nu știe cine s-a aflat în spatele tentativei de asasinat asupra consilierului săi, miercuri, dar că „ar putea fi vorba de puteri interne sau externe”, relatează Reuters. În același timp, Kremlinul a transmis că „orice sugestii că Rusia ar fi implicată în această tentativă nu au nicio legătură cu realitatea”.

Primul oficial ucrainean care a sugerat implicarea Rusiei a fost șeful partidului lui Zelenski, Oleksandr Korniienko.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinul, Dmitri Peskov, a reacționat la acuzații, spunând că „nu au nicio legătură cu realitatea”.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-09-22



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE