2021-05-10 01:42

TĂTARU: “Nu se pune problema revenirii ACUM la STAREA de URGENȚĂ”

 |  17:02
TĂTARU: “Nu se pune problema revenirii ACUM la STAREA de URGENȚĂ”

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că în momentul de față nu se pune problema revenirii la starea de urgenţă. Totuși, acest a menţionat că luarea unor măsuri mai restrictive depinde de creşterea numărului de cazuri grave, care necesită spitalizare la terapie intensivă.

Întrebat dacă este posibil ca la începutul sezonului rece România să revină la starea de urgenţă, ministrul a replicat că deocamdată nu este cazul.

"Noi trebuie să ne gândim la tot ce vine în decurs de o zi, o săptămână, 14 zile, evaluarea fiecărei zone, a fiecărui focar vechi sau nou constituit de COVID-19, a fiecărei zone, aglomerări umane sau urbane în care această transmitere poate fi accentuată, a fiecărei zone turistice de unde, odată infectaţi, cetăţenii noştri s-ar putea întoarce acasă (transmiţând la rândul lor infecţia - n.r.), evaluarea atentă a anchetelor epidemiologie, vor face ca noi să putem să gestionăm acest moment, dar numai cu respectarea regulilor şi responsabilitate", a spus Nelu Tătaru, într-o conferinţă de presă la Brașov.

"Aceste infectări au anumită gravitate. Dacă sunt asimptomatice sau cu simptome uşoare ca număr mare, nu este o problemă mare, dar dacă sunt grave, la persoane vârstnice, care vor supraevalua o stare sau aglomera secţiile ATI, atunci ne vom gândi şi la măsuri mai grave. Dar, în acest moment nu este cazul", a punctat ministrul Sănătăţii.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-07-16Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE