2021-07-26 22:08

Tandemul Merkel - Hollande, relansat. Cancelarul german îl curtează pe preşedintele francez

 |  18:41
Tandemul Merkel - Hollande, relansat. Cancelarul german îl curtează pe preşedintele francez

Cancelarul german Angela Merkel se bazează în continuare pe sprijinul Franţei, în ciuda divergenţelor pe tema soluţiilor la criza datoriilor din interiorul UE. Merkel a insistat asupra unei „foarte mari apropieri” între Germania şi Franţa, în mesajul său video săptămânal postat pe internet, sâmbătă, înaintea marcării a 50 de ani de la semnarea Tratatului de la Élysée de prietenie franco-germană. Evenimentul va fi sărbătorit, marţi, la Berlin.

„Ştiu totodată că, pe de altă parte, în privinţa anumitor probleme, avem în continuare opinii foarte divergente. Dar lucrul care reprezintă sarea şi piperul relaţiei franco-germane este faptul că este necesar să rediscutăm motivele pentru care gândim diferit în legătură cu unele teme”, a precizat cancelarul german, citat de Agerpres, adăugând: „Iar atunci când reuşim să ne apropiem, în general rezultă o nouă soluţie satisfăcătoare”.

Angela Merkel a subliniat că va fi necesară mai ales o „dezvoltare împreună a unei strategii de creştere, care să permită, totodată, crearea de locuri de muncă în ţările UE”. Acest lucru înseamnă - în opinia canclarului - mai multă cooperare economică în cadrul Uniunii Europene „decât există pentru moment, în special în cadrul zonei euro”.

Relaţiile franco-germane nu par, totuşi, perfecte, mai ales după alegerea lui François Hollande, care are unele dezacorduri evidente cu Merkel, în special în privinţa soluţiilor politice la criza din Europa. De altfel, în campania electorală pentru preşedinţia Franţei, Angela Merkel şi-a exprimat explicit sprijinul pentru Nicolas Sarkozy, cu care a avut o colaborare mult mai bună decât este cea cu socialistul Hollande. Germaniase pregăteşte de alegeri parlamentare în toamna acestui an, în care creşterea economiei germane încetineşte.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 639868-02-12Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE