2024-04-25 18:11

Surse: Prefectul Capitalei a fost DEMIS. Cine îl înlocuiește

 |  17:30
Surse: Prefectul Capitalei a fost DEMIS. Cine îl înlocuiește

Prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu, va fi demis de premierul Ludovic Orban în următoarea ședință de Guvern de miercuri, transmit principalele televiziuni de știri. Motivul demiterii ar fi chiar declarațiile neclare despre rata de infectare la nivelul Bucureștiului din ultimele zile.

Întrebat de jurnaliști, luni, la prânz, despre o eventuală deimtere a prefectului Capitalei, premierul Ludovic Orban susține că nu a auzit declarația prefectului de București, care a afirmat că nu știe ultimele date privind evoluția indicatorilor COVID, pentru că este la cumpărături și le primește pe mail. 

Premierul a declarat luni că activitatea prefectului va fi analizată, având în vedere că în cursul zilei de duminică a afirmat că nu cunoaşte numărul de îmbolnăviri din Bucureşti şi faptul că municipiul a trecut de rata de infectare de 3 cazuri la mia de locuitori. Cojanu motivase că era la cumpărături duminică, și din acest motiv nu a văzut bilanțul oficial al Guvernului privind numărul de îmbolnăviri, decese și rata de răspândire a noului coronavirus.

Prefectului Capitalei. Gheorghe Cojanu, care este și președintele Comitetului Municipiului pentru Situații de Urgență din București, a stârnit numeroase controverse după ce a declarat cu doar o zi în urmă că nu știe numărul oficial de infectări. Chiar în ziua în care Capitala a depășit rata alarmantă de 3 infectări la mia de locuitori, prefectul declarat, la un post TV, că este la cumpărături și nu a fost anunțat despre situație. Mai mult, acesta a afirmat că e posibil să fi transmis informații confuze pentru că este într-o stare de tensiune maximă.

Gheorghe Cojanu a fost numit prefect al Capitalei în urmă cu șase luni, prin Decizia primului ministru din 21 mai.

Conform Digi24, consilierul Traian Berbeceanu ar urma să fie numit în funcția de prefect al Bucureștiului.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-10-19

In legatura cu acest articol...

Traseul tramvaiului 41 va fi deviat în perioada 21-25 octombrie

Fost ofiţer de poliţie judiciară din cadrul DNA, acuzat de luare de mită

ULTIMA ORĂ: Decizii radicale în București. Se închid ȘCOLILE, teatrele, restaurantele, cinematografele

Florin Cîțu dă VINA pe PSD pentru situația economică: ”E CRIMĂ cu premeditare!”

Vești proaste pentru Dumitru Dragomir! A fost invalidat de instanță pentru CGMB. Elisabeta Lipă și Anghel Iordănescu au devenit oficial consilieri generali




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE