2021-08-01 10:56

SUEDIA: A şasea noapte de incidente la periferia Stockholmului

 |  09:21
SUEDIA: A şasea noapte de incidente la periferia Stockholmului

Mai multe vehicule au fost din nou incendiate în a şasea noapte consecutivă de incidente în cartierele sărace de la periferia Stockholmului, unde tensiunea părea cu toate acestea să se fi redus din intensitate.

Un fotograf de la AFP a asistat la arderea unui vehicul înainte de sosirea pompierilor în cartierul Tensta.

Vehicule au fost de asemenea arse în alte trei cartiere ale capitalei suedeze, potrivit agenţiei de presă suedeze TT.

Aceste incidente, care au loc în fiecare noapte de aproape o săptămână în cartierele sărace de la marginea Stockholmului cu puternică populaţie străină, par să se fi redus din intensitate odată cu sosirea unor forţe de poliţie suplimentare.

Un purtător de cuvânt a declarat vineri că poliţia "va primi întăriri de la Malmö şi Göteborg", al doilea şi al treilea oraş din Suedia, fără a preciza numărul de poliţişti aşteptaţi.

Incidentele însă s-au extins pentru scurt timp vineri seară până la Orebro, situat la 160 km distanţă la vest de Stockholm.

În acest oraş de importanţă medie, poliţia a semnalat un incendiu într-o şcoală, precum şi arderea mai multor vehicule, dar calmul părea să fi revenit spre miezul nopţii /22.00 GMT/.

Aproximativ 200 de extremişti de dreapta urmau să circule la periferia capitalei suedeze vineri noapte, dar o puternică prezenţă a poliţiei se pare că a împiedicat grave explozii de violenţă.

Ministerul britanic al Afacerilor Externe şi ambasada Statelor Unite la Stockholm au lansat apeluri cetăţenilor lor să evite punctele fierbinţi ale capitalei suedeze.

Aceste violenţe au provocat o dezbatere în Suedia asupra integrării imigranţilor, care reprezintă aproximativ 15% din populaţie, sunt concentraţi în cartierele sărace ale marilor oraşe ale ţării şi cunosc o rată a şomajului mai mare decât restul populaţiei.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 639880-12-12Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE