2024-04-25 16:03

Sindicaliștii TAROM, nemulțumiți de tăierea salariilor cu 20%. Acuză nereguli grave

 |  09:41
Sindicaliștii TAROM, nemulțumiți de tăierea salariilor cu 20%. Acuză nereguli grave

Directorul general al Tarom a decis ca, de la 1 iulie 2021, toţi angajaţii companiei vor avea un program de muncă redus de la 5 zile pe săptămână, la 4 zile pe săptămână. Reducerea programului de lucru vine la pachet şi cu reducerea salariilor cu 20%. Sindicaliştii reacţionează vehement la decizia directorului general.

Potrivit deciziei directorului general al Tarom, reducerea programului de lucru şi a salariilor este pe termen nelimitat. Teoretic, măsura ar dura până la 31 decembrie 2021, însă aceasta s-ar putea prelungi "până la remedierea situaţiei care a cauzat reducerea activităţii companiei".

Decizia directorului general al Tarom stârneşte nemulţumirea sindicaliştilor. Narcis Paşcu, preşedintele Sindicatului Unit din Tarom, solicită discuţii de urgenţă pentru soluţionarea unor probleme conexe.

"Ca urmare a Deciziei dv. nr. 73/25.06.2021 transmisă azi către lucrătorii angajati ai Companiei TAROM, Sindicatul Unit TAROM (SUT) prin subsemnatul, va solicita o întâlnire în regim de urgență în vederea discutării următoarelor probleme transmise de angajații RO:

- lipsa acuta de personal din zonele tehnic, operațional, financiar-comercial,securitatea zborului, cargo,etc,

- neacordarea CO cât și a CO suplimentar pt angajații beneficiari ai acestui drept prevăzut în Acordul semnat de SUT încă din anul 2020,

- emiterea Deciziei menționate mai sus fara consultarea sindicatelor (chiar daca sunt nereprezentative),

- încălcarea Legii 467/2006 privind cadrul general de informare și consultare a angajaților TAROM,

- stresul și oboseala acumulată în perioada actualei pandemii Covid 19 când doar angajații din check-in, ticketing,operațional, rampă,securitate,tehnic și zbor au fost supuși riscului de îmbolnăvire fara a primi sporuri sau alte drepturi acordate altor angajați ai instituțiilor de stat,

- acordarea pe parcursul anului 2020 cât și 2021 a salarizării 5 zile din 5 pt toți cei 195 de șefi și sefuleti din TAROM in detrimentul angajaților care aduc cu adevărat plusvaloare.

Va transmit că dorim in regim de urgență o întâlnire cu dv, deoarece angajații RO au transmis azi pe toate canalele o grămadă de nemulțumiri care pot afecta siguranța și securitatea zborurilor TAROM acum in timp de criza", se arată în mesajul transmis conducerii Tarom de Narcis Pașcu, președinte Sindicatul Unit TAROM (SUT).

Aproximativ 150 de angajaţi ai Tarom se află în şomaj tehnic. Compania a înregistrat pierderi consistente în ultimii ani, anterior pandemiei, iar situaţia epidemologică şi scăderea traficului aerian au agravat situaţia financiară a companiei.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-06-30



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE