2021-07-28 17:51

Serghei Filin, directorul artistic al Teatrului Bolşoi, mutilat cu acid. VIDEO

 |  09:41
Serghei Filin, directorul artistic al Teatrului Bolşoi, mutilat cu acid. VIDEO

Un grup de anchetă constituit în urma agresării cu acid a directorului artistic al Teatrului Bolşoi, Serghei Filin, şi-a început investigaţiile în cadrul teatrului, a declarat sâmbătă directorul general Anatoli Iksanov canalului de televiziune Rossia 24.

“În cea de a doua zi de activitate, membrii acestui grup au interogat angajaţi ai teatrului, artişti”. Un anchetator “a discutat cu Serghei două ore” sâmbătă, a spus Iksanov în faţa spitalului nr. 36 din Moscova, unul dintre principalele spitale de urgenţă din capitala Rusiei, în care Filin este îngrijit pentru arsuri grave ale feţei şi leziuni la ochi.

“Ancheta este în curs, însă doar anchetatorii pot determina în definitiv cine este culpabilul şi care au fost mobilurile lui”, a adăugat directorul general, care i-a făcut o vizită sâmbătă lui Serghei Filin, împreună cu ministrul rus al culturii, Vladimir Medinski.

Serghei Filin (42 de ani), fost dansator numit în 2011 în postul de director artistic al baletului de la Bolşoi, a fost atacat joi seara târziu de o persoană neindentificată care i-a aruncat acid pe faţă, când acesta se pregătea să intre în casa lui din centrul Moscovei.

Agresiunea a suscitat o vie emoţie în Rusia. Încă din primele ore după incident, colegii lui Serghei Filin au declarat să suspectează pista unei reglări de conturi profesionale şi au descris un univers de rivalităţi acerbe în culisele şi în jurul celui mai prestigios teatru al ţării.

“Directorul artistic ia decizii foarte importante asupra remunerării artiştilor, asupra distribuţiei rolurilor”, a explicat o fostă dansatoare a Bolşoi, Anastasia Volocikova, dezvăluind “cruzimea lumii baletului”.

În faţa presei, directorul Teatrului Bolşoi a relatat că Serghei Filin fusese obiectul a numeroase ameninţări, corespondenţa sa electronică şi contul său Facebook fuseseră piratate, telefonul său mobil era bombardat de apeluri mute, iar cauciucurile maşinii lui au fost tăiate în ultimele săptămâni.

În 2011, un alt candidat la post, Ghennadi Ianin, director al baletului, a renunţat la funcţie şi a demisionat din Balşoi după difuzarea prin internet a unor fotografii pornografice care îl vizau.

Poliţia moscovită a declarat şi ea că privilegiază pista anturajului său profesional.

Presa rusească a relatat suspiciuni exprimate în particular de artişti ai teatrului şi de apropiaţi ai lui Filin, fără însă ca vreun nume să fie citat.

Directorul general al Teatrului Balşoi a spus că a discutat sâmbătă cu Serghei Filin în camera sa de spital.

Fostul dansator, care a apărut în imagini televizate cu faţa şi capul înfăşurate integral în pansamente, a suferit vineri o intervenţie chirurgicală la ochi. “Cele mai mari îngrijorări ale medicilor sunt în legătură cu traumatismele la ochi”, a declarat Iksanov.

O a doua operaţie la ochi este prevăzută pentru săptămâna care începe.

Medicul-şef al Spitalului nr. 36, Alexandr Mticikin, a subliniat că nicio complicaţie nu a fost observată, dar că este prea devreme pentru a face un pronostic.

Potrivit canalului Rossia 24, Serghei Filin percepe lumina prin pansamentele care îi acoperă ochii.

În afară de problema vederii sale, arsurile feţei ar trebui să fie tratate ulterior prin intervenţii de chirurgie estetică, potrivit media.

Serghei Filin este tatăl a trei copii.

“Am crezut că se va trage asupra mea. M-am întors ca să fug, dar el m-a ajuns şi mi-a stropit faţa”, a povestit el vineri, în camera sa de spital.

Primul ministru Dmitri Medvedev a cerut vineri ca autorii atacului să fie “pedepsiţi sever”, transmite Agerpres.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 639868-02-12Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE