2024-04-24 03:15

Șeful Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu: “În fiecare zi descoperim câte o primărie care îngroapă deşeuri şi le acoperă cu pământ”

 |  11:32
Șeful Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu: “În fiecare zi descoperim câte o primărie care îngroapă deşeuri şi le acoperă cu pământ”

Şeful Gărzii Naţionale de Mediu, Octavian Berceanu, susține că aproape zilnic descoperă câte o primărie care îngroapă deşeuri pe care le acoperă cu pământ, iar din acest motiv solicită modificarea legislaţiei în sensul înăspririi pedepselor pentru cei care comit astfel infracţiuni de mediu.

„În fiecare zi, aproape, descoperim câte o primărie, deci nu cetăţeni, câte o primărie care îngroapă deşeuri undeva şi pune pământ deasupra şi în fiecare zi descoperim locaţii în care se ard deşeuri. Deci e obligatoriu să avem o legislaţie care să elimine, sau să limiteze aceste manifestări care ne pun sănătatea în pericol”, a declarat comisarul şef al Gărzii Naţionale de Mediu, Octavian Berceanu, sâmbătă, într-o intervenţie la Digi 24.

„O legislaţie puternică în primul rând are rol de prevenţie şi în al doilea rând avem nevoie de cetăţeni cetăţenii sunt cele care ne dau informaţiile vizavi de aceste depozitări ilegale sau arderi ilegale, în cele mai multe din cazuri, pentru că ei sunt cei care trebuie să fie cei ai îngrijoraţi vizavi de ceea ce se întâmplă în jurul nostru sau în jurul lor”, a adăugat oficialul Gărzii de Mediu.

Octavian Berceanu susţine că în ultimul timp situaţia privind arderile ilegale s-a îmbunătăţit „considerabil, măsurabil chiar” în Bucureşti, însă atrage atenția că în ţară tot mai există zone în care după lăsarea nopţii se ard ilegal deşeuri.  „Ce înseamnă această lege? Înseamnă că prin amenzi şi pedepsirea cu închisoarea reduci intenţia făptaşului de a face aceste lucruri. Mă refer aici chiar şi la incendiere pentru că noi vom avea specificat special incendierea deşeurilor”, a încheiat comisarul de mediu.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-06-26



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE