2024-04-19 05:33

Șeful DNA anunță dosare privind CHELTUIREA banilor la Primăria Capitalei și primăriile de sector

 |  22:15
Șeful DNA anunță dosare privind CHELTUIREA banilor la Primăria Capitalei și primăriile de sector

Șeful DNA, Crin Bologa, susține că există dosare în lucru la DNA privitoare la modul în care s-au cheltuit fondurile la Primăria Capitalei și la primăriile de sector. Acesta a explicat că procurorii nu au comunicat existența acestor dosare pentru a nu influența bătălia politică de la alegerile locale.

”Există dosare în care se cercetează gestionarea banului public, inclusiv la primăriile de Sector și la Primăria Capitalei. Având în vedere această perioadă a campaniei electorale și pre-electorale, noi nu am vrut să fim folosiți în această campanie electorală și de aceea am avut o comunicare publică mai redusă, dar nu și o activitate mai redusă. În permanență s-a lucrat. Am primit sesizări și de o parte și de alta a spectrului politic, dar noi am încercat, cu tact, să nu influențăm această luptă politică. Pot confirma că se fac cercetări și sunt dosare în lucru cu privire la fondurile cheltuite de primăriile de sector și Primăria Capitalei”, a declarat Crin Bologa.

În altă ordine de idei, procurorul-șef al DNA a mai precizat că Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) nu a trimis în judecată, de la înființare, niciun procuror și niciun judecător.

Crin Bologa menționează că nu au fost trimise în judecată nici măcar dosarele aflate deja în lucru înainte de înființarea Secției.

„Am constatat că de la înființarea SIIJ, din 2018, noi trimițând acolo dosarele, n-a apărut niciun dosar de corupție cu magistrați, nici măcar din cele pe care noi le-am declinat către Secția Specială. Și acele dosare, dacă n-au fost clasate, vor reveni la DNA. De la înființarea Secției, niciun procuror și niciun judecător n-a fost trimis în judecată pentru corupție. Acest lucru nu se întâmpla când DNA avea această competență”, spune șeful DNA pentru EuropaFM.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-10-02

In legatura cu acest articol...

Scandalul alegerilor ia amploare. Marcel Ciolacu anunță plângere PENALĂ, BEC a decis

REZULTATE LOTO 6/49 1 octombrie. Numerele câștigătoare la 6/49, 5/40, NOROC, SUPERNOROC, JOKER, NOROCPLUS

Ministrul Marcel Vela lămurește scandalul de la sectorul 1. 23 de persoane, la audieri

ULTIMA ORĂ: Alegerile locale se REPETĂ într-o localitate din țară

În ce condiții se va introduce CARANTINA în București. Anunțul ministrului Sănătății




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE