2024-04-20 08:28

Șeful ANAF amenință OMV cu executarea silită

 |  21:05
Șeful ANAF amenință OMV cu executarea silită

Şeful ANAF, Lucian Heiuş, a explicat, vineri, că dacă OMV va refuza să plătească, va fi executată silit, la fel ca toate societăţile care se încadrează în OUG 18, care vor fi verificate ”la sânge”.

”În cazul societăţii OMV vă pot spune că de la 1 ianuarie 2022 depune acea declaraţie 407 şi noi ştim în timp real toată contabilitatea şi cifrele pe care le are. Dacă va refuza să plătească, vom veni cu o decizie de impunere, vom stabili suma care trebuie să fie plătită şi vom face executare silită. Dar prima dată vom verifica toate societăţile care au ca obiect de activitate aşa cum este prevăzut în OUG 186, vom verifica dacă codurile CAEN depăşesc 75% din cifra de afaceri, aşa cum prevede ordonanţa şi după aceea se va verifica modul de constituire, declarare şi achitare a contribuţiei”, a declarat Lucian Heiuş la Antena 3.

Cu o zi înainte, OMV Petrom a anunţat că nu vrea să plătească taxa de solidaritate pentru anul fiscal 2022, impusă prin Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 186 publicată în data de 29 decembrie 2022, motivând că are ”sub 75% din cifra de afaceri din sectoarele definite: extracţia ţiţeiului, extracţia gazelor naturale, extracţia huilei şi fabricarea produselor obţinute din rafinarea petrolului”.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-01-13



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE