2024-04-26 10:51

Șefa ICR Londra, DEMISĂ după mai multe scandaluri

 |  19:53
Șefa ICR Londra, DEMISĂ după mai multe scandaluri

Parlamentul a revocat-o pe Catinca Nistor de la șefia Institutului Cultural Român din Londra. La nici un an de când a preluat mandatul, Catinca Nistor a fost constant în atenția publică. Ea a refuzat apartamentul gratuit și a pus statul să îi plătească o chirie de 6.500 de euro lunar pentru un apartament într-o zonă exclusivistă a Londrei. În martie, ea a stârnit o altă controversă după ce s-a dat în stambă în timpul unui eveniment organizat de ziua mărțișorului.

Comisiile de cultură şi de politică externă din Senat au fost avizată cu 19 voturi pentru și niciun vot împotrivă revocarea din funcție a Catincăi Nistor. Decizia finală aparține Ministerului Culturii și Ministerului Afacerilor Externe.

În fața membrilor comisiei, Nistor și-a cerut scuze pentru modul în care s-a prezentat la audieri atunci când a fost numită la șefia ICR Londra, fără să pomenească nimic despre scandalurile care au atenția asupra sa.

"Vă datorez scuze pentru prestația mea de la audierea de numire. Am văzut și eu înregistrarea și uneori mă întreb cum de am putut fi atât de copleșită de momentul respectiv? (...) Emoțiile m-au făcut să par o altă persoană, să par arogantă. () Deși se spune că nu există o a doua șansă pentru o primă impresie, în încheierea argumentelor prezentate, vă rog să îmi acordați o primă șansă pentru a doua impresie."

Anul trecut, actrița Catinca Maria Nistor a refuzat locuință de serviciu pusă la dispoziție, în incinta sediului ICR Londra și a închiriat un apartament într-un cartier de lux, pentru care statul i-a plătit, lunar o chirie de 6.500 de lire sterline.

Fosta șefă a argumentat că din instrucțiunile primite de centrala MAE și ICR nu rezulta că ar fi obligată legal să locuiască în sediul reprezentanței, maiu ales în condițiile în care, a afirmat ea,  jumătate din spațiul locativ care-i era repartizat era deja ocupat de birouri consulare.

Sursa: RealitateaPlus


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-03-30



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE