2024-07-25 15:42

Ședință la MApN după discursul virulent al lui Putin

 |  21:25
Ședință la MApN după discursul virulent al lui Putin

Sistemele defensive instalate de Statele Unite și Europa și operațiunile NATO au fost analizate azi în detaliu la MApN, într-o şedinţă de urgenţă, stabilită imediat după discursul lui Vladimir Putin.

Ședința de la MApN a durat mai bine de 2 ore și a fost o punere în temă a parlamentarilor din cele două comisii de apărare cu situația curentă a războiului din partea de est a României.

De asemenea, parlamentarii au cerut și o informare din partea ministerului, a conducerii Ministerului Apărării Naționale, în privința noilor programe de achiziții pe care urmează să le facă în perioada următoare, având în vedere că în acest an România are cel mai mare buget din istorie pentru apărare 2,5 % din PIB vor fi alocați pentru înzestrarea armatei.

În plus, tot membrii comisiei au vrut să știe și care sunt programele de înzestrare în perioada următoare. Inclusiv în ceea ce privește antrenarea trupelor române în acest moment și care sunt programele viitoare de pregătire a militarilor români.

Este vorba despre un program pe care își doresc cei din Parlament, membrii comisiilor de apărare din Camera Deputaților și Senatul să-l permanentizeze cu Ministerul Apărării, să aibă astfel de vizite în mod curent și să se pună în temă cu ce se întâmplă la Ministerul Apărării, în ceea ce privește înzestrarea, dar și pregătirea armatei.

Sursa: Antena3


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-02-21

In legatura cu acest articol...

VIDEO Biden, laude și APLAUZE pentru Maia Sandu și Republica Moldova

Rusia își suspendă participarea la ultimul mare tratat de dezarmare nucleară, New Start

Vladimir Putin, DISCURS furibund la un an după ce a invadat Ucraina: “NATO a jucat murdar, ei au început războiul”
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE