2024-04-25 23:04

Se pregătesc SANCȚIUNI drastice pentru agenții economici care încalcă restricțiile

 |  17:47
Se pregătesc SANCȚIUNI drastice pentru agenții economici care încalcă restricțiile

Supărate pe imaginile care au umplut internetul cu petreceri în cluburi și restaurante pline de oameni, autoritățile pregătesc sancțiuni drastice pentru cei care încalcă restricțiile din pandemie.

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a declarat luni că doreşte o lege pentru suspendarea activităţii agenţilor economici care au primit sancţiuni repetate pentru nerespectarea măsurilor de protecţie sanitară, scrie Agerpres. 

“O să solicit PNL să discute în coaliţie, foarte serios, ca în această săptămână, în agenda Parlamentului, să fie adus în dezbatere şi aprobat proiectul de lege care modifică OUG privind regimul sancţiunilor. Am văzut că sancţiunile nu sunt suficiente, din păcate. Îmi doresc ca legislaţia să fie modificată, mai exact Legea 55/2020, astfel încât după una-două-trei sancţiuni, instituţiile statului să poată suspenda activitatea agentului economic care nu respectă măsurile de protecţie sanitară”, a spus Bode la Digi24.

Ludovic Orban, preşedintele PNL, a declarat, luni, că susţine măsura potrivit căreia toate unităţile economice care nu respectă legea să fie amendate.

„Spun ceea ce am spus de un an de zile: cu cât mai mulți români respectă măsurile cu atât sunt mai puține restricții. Am fost atenți permanent la apărarea sănătății oamenilor, cu respectarea economiei. Noi n-am avut decât un mic lockdown. După trecerea din starea de urgență în starea de alertă au fost câteva restricții în plus. Personal susțin această măsură de sancționare a unităților care încalcă legea", a spus Ludovic Orban, preşedintele PNL.

Declarațiile preşedintelui PNL vin în contextul în care în Bucureşti au fost organizate petreceri în restaurante şi unde polițiștii au întocmit dosare penale pentru săvârșirea infracțiunea de zădărnicirea combaterii bolilor.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-03-22

In legatura cu acest articol...

Nicușor Dan: ”Încercăm să EVITĂM carantinarea Capitalei”. Când se poate decide

Prefectul Capitalei anunță: Cluburile preferă să plătească amenzile pentru că sunt mici

Intră Bucureștiul în carantină? Florin Cîțu a anunțat care este opțiunea lui




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE