2020-10-25 23:59

Scrisoarea lui Radu MAZĂRE către autoritățile române: „Sunt o țintă a STATULUI PARALEL...”. Când spune că se va întoarce în ROMÂNIA

 |  10:48
Scrisoarea lui Radu MAZĂRE către autoritățile române: „Sunt o țintă a STATULUI PARALEL...”. Când spune că se va întoarce în ROMÂNIA

Fostul primar Radu Mazăre, care a plecat din ţară deşi se află sub control judiciar, susţine, într-o scrisoare adresată "tuturor autorităţilor interesate din România", că a decis să ceară azil politic în Madagascar pentru că este "o ţintă politică a statului paralel", iar în România nu mai are "nicio şansă să beneficieze de o justiţie corectă, independentă, obiectivă şi imparţială". El mai spune că se va întoarce atunci când în ţară va exista "o justiţie reală", informează News.ro.

Într-o scrisoare de cinci pagini adresată celor doi avocaţi ai săi, dar şi "tuturor autorităţilor interesate din România", fostul primar al Constanţei susţine că modalitatea în care statul român, prin intermediul structurilor de forţă şi justiţie, îl cercetează abuziv nu ţine cont de legiile în vigoare, încalcă cu bună ştiinţă deciziile Curţii Constituţionale şi dovedeşte că este în continuare o ţintă politică a statului paralel, care trebuie eliminată prin orice mijloace.

În acest document, obţinut de News.ro, Mazăre se referă la toate cele patru noi dosare penale deschise în acest an pe numele său, în care are calitatea de suspect sau de inculpat pentru abuz în serviciu sau complicitate la abuz în serviciu, dar şi la celelalte patru dosare penale mai vechi, el susţinând că este nevinovat.

Fostul primar mai spune că în România nu are nicio şansă să beneficieze de o justiţie corectă, independentă, obiectivă şi imparţială, iar acestea sunt motivele pentru care a decis să solicite azil politic în Republica Madagascar şi că atunci când în Romania va exista o justiţie reală, se va întoarce.

Redăm integral scrisoarea lui Radu Mazăre:

"În atenţia: doamnei avocat Focşa Ioana, domnului avocat Bărbăcioru Tiberiu,

În vederea informării tuturor autoritaţilor interesate din România

Modalitatea în care statul român, prin intermediul structurilor de forţă şi justişie, mă cercetează abuziv nu ţine cont de legiile în vigoare, încalcă cu bună ştiinţă deciziile Curţii Constituţionale, dovedeşte că sunt în continuare o ţintă politică, a statului paralel, care trebuie eliminată prin orice mijloace.

În anul 2017 am fost pus sub acuzare de DNA Constanţa în patru noi dosare penale în care am calitatea fie de suspect, fie de inculpat, acuzaţiile fiind de abuz în serviciu sau complicitate la abuz in serviciu.

Dosar 281/P/2015

- două infractiuni de abuz în serviciu - o infracţiune de tentativă la abuz în serviciu

Sunt acuzat că s-au efectuat două schimburi de terenuri între Municipiul Constanţa şi persoane fizice la o valoare nefavorabilă Municipiului Constanţa. Precizez că evaluarea terenului a fost făcuta de un evaluator selectat în baza unei proceduri de licitaţie. Oportunitatea schimburilor a fost decisă de Consiliul Local (C.L.) în baza hotararilor de Consiliu Local Municipal (H.C.L.M.). Valoarea terenurilor a fost însuşita în numele şi pentru C.L. de comisia de vânzare special constituită de C.L. prin H.C.L.M. din care eu nu fac parte. În cazul schimburilor de teren, valorile terenurilor au fost insusite direct de C.L. Toate H.C.L.M-urile aferente sunt în vigoare, au fost semnate pentru legalitate de secretarul C.L. şi contrasemnate de prefect. După semnarea documentelor de către toţi funcţionarii Primăriei cu atribuţii în domeniu, actele au fost verificate şi semnate de notar, ultimul care şi-a pus semnatura fiind Primarul.

Conform legii 215, principala atribuţie de serviciu a Primarului este ducerea la îndeplinirea H.C.L.M-urilor. Daca nu le duci la indeplinire este automat abuz în serviciu.

Curtea Constituţională a stabilit inclusiv în ultima decizie si motivare (cazul Belina) ca actele infralegale (hotarari de Guvern, hotarari de consiliu local) pot face obiectul cercetari penale doar in legatura cu stabilirea existentei unor fapte penale care au precedat sau insotit adoptarea/emiterea lor. Nu exista asemenea acuzatii. Procurorul apreciază că eu sunt singurul vinovat, deşi in calitate de primar doar am pus în aplicare un H.C.L.M. legal şi în vigoare. Nu cunosc evaluatorul, nu cunosc cumpăratorii sau beneficiarii schimbului.

Revoltător şi frustrant!

Dosar 118/P/2015

- abuz în serviciu

Sunt acuzat că aş fi vandut opt terenuri aparţinând domeniul privat Constanta prin negociere directă şi nu prin licitatie publică şi că vanzarea a fost facuta la un pret subevaluat.

Exact aceleasi considerente de mai sus. H.C.L.M-uri legale, evaluator A.N.E.V.A.R. selectat prin licitatie, comisie de vanzare numita si infintata de C.L., notar, ultima semnatura pusa de Primar. Nu cunosc evaluatorul, nu cunosc beneficiarii, nu am intervenit în procedură.

Iar revoltător şi frustrant!

Dosar 236/P/2016

- abuz în serviciu

Sunt acuzat că aş fi vandut domeniul public al statului - respectiv plaja – la un preţ subevaluat; Pe terenul respectiv s-a ridicat ulterior imobilul Caelia Residence. Povestea se repeta: H.C.L.M. legal, evaluator, comisie de vânzare, notar si ultima semnătura a Primarului. La data vânzării nu cunoşteam beneficiarul, evaluatorul şi nu am intervenit nicăieri pe procedură.

Precizez că C.L. a vândut în perioada mandatelor mele peste 1.500 de terenuri pe baza procedurii standard. Mi se pot face 1.500 de dosare identice pe aceiaşi reţetă!!!

Dosar 168/P/2017

- complicitate la abuz în serviciu

Sunt acuzat că am semnat un certificat de urbanism.

Precizez că certificatul de urbanism este un act de informare care nu produce efecte juridice şi a fost semnat de Primar, ultimul, dupa ce toţi funcţionarii cu atribuţii l-au semnat si confirmat pentru legalitate. El a fost emis in baza unui H.C.L.M. legal care a aprobat anterior Planul Urbanistic Zonal al statiunii Mamaia. Procurorul a precizat ca nu-l intereseaza H.C.L.M.-ul respectiv!

Fără cuvinte!!!

În acelasi timp, mai sunt în stare de judecată în alte patru dosare, pe care nu le detaliez din considerente de spaţiu şi lungime a materialului, dar am să dau câteva exemple edificatoare asupra felului în care Statul Paralel din România, prin intermediul unor procurori, anumitor judecători, al serviciilor şi al ziaristilor aserviţi distruge viaţa, imaginea, reputaţia, cariera, sănătatea, liniştea familială şi sufletească a unui om considerat drept ţintă.

Dosar 6536/2/2008/Curtea de Apel Bucuresti

Din 2005 pana in 2017 am fost acuzat de DNA Bucuresti de retrocedari ilegale, inclusiv plaje, din domeniul public al statului, cauzand un asa zis prejudiciu de 115 milioane de euro, pe baza unui raport de constatare intocmit de angajatii DNA.

Precizez următoarele:

- Expertiza topografica dispusa de instanta a stabilit ca nu s-a retrocedat nici un metru patrat de plaja sau din domeniul public al statului;

- Expertiza de evaluare, deasemenea dispusa de instanta, a stabilit ca nu exista prejudiciu;

Există o comisie de aplicare a Legii 10 formata din functionari specialisti, cu atributii in domeniul juridic, cadastral, topografic, etc. Ca Primar am semnat ultimul, doar Dispozitile de retrocedare, in urma Referatului intocmit de comisia special desemnata care si-a asumat analizarea tuturor retrocedarilor. Una dintre acuzatii este ca am retrocedat in baza unui act notarial care nu ar fi legal; de parca eu am dreptul si puterea legala de a verifica acte notariale!

După 12 ani de chin prin anchete si procese, dupa 8 amânări a pronunţării, sentinţa de fond a fost dată in iulie 2017.

- notarul a fost achitat

- evaluatorul a fost achitat 

-28 de beneficiari au fost achitaţi

-Primarul condamnat patru ani de puşcărie cu suspendare pentru abuz în serviciu!

Nu există nicio declaraţie împotriva mea sau altfel de probă, însă Statul Paralel nu putea accepta o achitare. De la asa zisul prejudiciu de 115 milioane euro la achitare ar fi fost o prea mare lovitura de imagine. Judecatorul nu ma putea condamna cu expertize favorabile si fara probe. S-au facut presiuni pana cand au scos macar o condamnare cu suspendare.

Asta e dreptate?!?

Dosar 2310/118/2015 Tribunalul Constanta

- abuz in serviciu

Sunt acuzat ca am semnat contracte de vanzare cumparare pentru 2 terenuri a caror vanzare s-a dispus prin H.C.L.M. si prin intermediul comisiei de vanzare.

Precizez urmatoarele: procedura de vanzare a fost cea consacrata, H.C.L.M.-uri legale semnate de secretarul C.L. si contrasemnate de Prefect, comisie de vanzare mandata de C.L., evaluator selectat prin licitatie, notar si la final Primarul.

Mai mult, grotescul situatiei: pentru vanzarea unuia dintre terenuri am fost trimis in judecata cu aceleasi acuzatii in dosarul anterior si achitat de Curtea de Apel Bucuresti. Sunt judecat in doua instante, la Constanta si Bucuresti, pentru aceeasi speta. Cu toate acestea, procurorul m-a inculpat din nou si ma judec...

Tot in acest dosar, am fost trimis in judecata si pentru faptul ca nu as fi pus in posesie o persoana fizica, pe un teren pe care il castigase la o licitatie publica. Precizez ca pentru aceasta fapta, am mai fost cercetat in anul 2010, Parchetul dispunand neinceperea urmaririi penale si ulterior Tribunalul Constanta a constatat legalitatea Ordonantei de neinceperea a urmarii penale.

Si totusi, m-au inculpat din nou si ma judec. Ca la nebuni!

Dosar 4453/1/2015 Inalta Curte de Casatie si Justitie

Sunt acuzat ca in 2007 am luat mita la Televiziunea Neptun pentru facilitarea emiterii a doua autorizatii de constructi pentru doua mall-uri. Precizez următoarele:

Autorizatiile sunt legale si necontestate de procuror. Una dintre autorizatii a fost semnata de viceprimar. Toti functionarii, inclusiv viceprimarul implicati in procedura de emitere au declarat in instanta ca nu am intervenit in nici un fel. Cei doi beneficiari au declarat in instanta ca nu ma cunosc, nu au interactionat cu mine, numele meu nici macar nu a fost mentionat vreodata in demersurile lor. La TV Neptun am detinut 5% din actiuni pana in anul 2002. Incepand de la presedintele CA pana la reporteri, contabili, directori etc. au declarat in instanta ca de cand am fost ales Primar nu am mai avut nici o legatura cu TV Neptun. Nici acum nu inteleg cum am luat presupusa mita...

Sunt acuzat de abuz in serviciu pentru ca in 2007 am initiat o H.C.L.M. pentru concesionarea serviciului de salubrizare, favorizand firma Polaris si luand mita reclama facuta de catre aceasta la TV Neptun.

Reprezentanţii Polaris au declarat in instanta ca nu au discutat niciodata cu mine despre contractul de salubrizare sau despre vreun contract de publicitate. Mai mult, au precizat ca aveau si obligatia impusa de lege sa faca publicitate in vederea educarii populatiei si a promovarii serviciilor prestate. Toti functionarii Primariei implicati in procedura de adoptare a H.C.L.M. si desfasurarea licitatiei au declarat in instanta ca nu am vorbit cu niciunul dintre ei pe subiectul in cauza. H.C.L.M.-ul a fost vizata pentru legalitate de secretarul C.L. si contrasemnata de Prefect, considerand-o legala, fapt confirmat si in instanta prin declaratii. Prin caietul de sarcini elaborat de functionari si votat de C.L., s-a cerut ca firmele participante sa prezinte in fizic, pe perioada licitatiei, utilajele si echipamentele necesare indeplinirii contractului. Aceasta conditie a fost considerata de DNA discriminatorie si imputata ca abuz in serviciu. Asemenea conditii au fost impuse si de multe alte autoritati locale, spre exemplu la Brasov, Arad, Rm. Valcea etc. Culmea, la Sibiu, primarul Iohannis a solicitat participantilor la licitatie sa se prezinte cu utilajele si sa salubrizeze timp de o saptamana sectoare din oras pe cheltuiala lor. Invocat acest aspect in instanta, Presedintele completului a declarat ca nu-l intereseaza!

În aceeasi idee sunt acuzat pentru valoarea preţurilor rezultate din licitaţie, deşi alte zeci de localităţi din România, inclusiv Bucureştiul, au preţurile mult mai mari. Tipic jusţie Românească! Pentru unii mumă, pentru alţii ciumă!

Aş mai putea da nenumarate alte exemple, dar nu există spaţiu şi timp.

Toate aspectele menţionate mai sus dovedesc că sunt o ţintă politică a Statului Paralel şi că în România nu am nicio şansă să beneficiez de o justiţie corectă, independentă, obiectivă şi imparţială. Pentru toate aceste motive am decis să solicit azil politic în Republica Madagascar. Atunci când în Romania va exista o justiţie reală, mă voi întoarce.

Radu Ştefan Mazare".


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2017-12-31Parerea ta...

AGAMEMNON
31 Dec 2017

Emotionanta epistola !
ROMA
31 Dec 2017

Judecatorul care nu i-a dat interdictie sa paraseasca tara trebuie arestat.oricum in romania nu exista justitie.judecatori incompetenti pe mana cu mafia platiti de romani sa-si bata joc de ei.de ce nu dati numele judecatorului?carmen dan si burtosii politisti vai mama lor.carmen dan asta la cat este de proasta trebuia sa umble legata cu zgarda de gat.ceva demisii?romania este o rusine mondiala unde infractorii se p i sa in capul judecatorilor.
@ROMA
31 Dec 2017

Cine lupta cu ardoare ca legile justitiei sa nu fie aprobate Statul paralel si sorosist mi se pareSunteti o specie nebuna care ar trebui bagata pe veci la puscarie Nu vreti cu niciun chip ca judecatorii si procurorii sa dea socoteala pentru abuzuri spui totusi ceva de Carmen Dan Cand jandarmii voiau sa restabileasca ordinea in piata Victoriei ce ati facut ? Ati tabarat pe ei drogati fiind si i ati oprit sa va aresteze Sunteti platiti de Soros sa faceti anarhie Cand procurorii si judecatorii si politia lasau infractorii sa fuga (ghita acum Mazare ) era rau asa i ?Dar legi contra lor nu vreti asa i?Cine vamai intelege DROGATILOR!
POPESCU VASILE
31 Dec 2017

acordarea de lucrari fara licitatie a facut si Iohannis cand s au facut porcariile alea de lucrari la aeroportul SIBIU DAR NA EL ESTE STATUL PARALEL EL ESTE INTANGIBIL El are voie
STATUL PARALEL
31 Dec 2017

Statul paralel este format din mafia psd care jecmaneste Romania de 28 de ani si analfabetii gunoieri care-i voteaza numai pentru a fi si ei lasati sa fure. Toate gunoaiele care sustin bolsevismul putinist de stanga sunt complici la jaful actual din Romania. Frica de justitie si dorinta de a fura i-au facut sa creeze sintagme gen ,,statul paralel,,. Voi gunoaielor care a- ti votat acesti impostori gen nastase, mazare, hrebenciuc, mitrea, dragnea , ponta , tariceanu, udrea, si alti infractori de teapa lor AVETI AVERILE LOR ? Voi sunteti statul paralel cei care sustineti HOTIA . MIZERII BOLSEVICE VIERMII ROSII.
HADRIAN
01 Ian 2018

Domnule Mazare, daca sunteti curat ca lacrima de ce dati bir cu fugitii? De ce nu asteptati ca Partidul Secatuirii si Devalizarii Romaniei (PSDR) sa va legifereze domnia peste ceea ce ati obtinut prin mijloacele cunoscute? V-ati lasat inspirat de eschivele lui Sebastian Ghita care s-a apucat cu sarg sa invete sarbeste. Dumneavoastra deja ati uitat limba romana care va supara cu atatea invinuiri si v-ati retras in bungalow-ul din Madagascar pentru linistea proprie. Stiti sigur ca localnicii nu va vor extrada. Desi ei nu fac parte din Inteligenta sarba, care e urmasa KGB ului ce-l protejeaza pe Ghita insusi. Deja ati inceput sa le imitati onomatopeele. A avut dreptate domnul Ion Iliescu, cand v-a gratulat cu apelativul "mai, animalule!" Cu aceasta miscare l-ati si transpus in fapta. Calatorie sprancenata printre liane, animalule politic, ca nu-ti vom duce dorul! I-ai cu dumitale si pe vajnicii lucratori ai legilor junglei de la noi, pe Dragnea si Tariceanu si lasati-ne definitiv in pace! Sa nu va mai auzim de nume!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE