2021-04-20 19:07

Scandal monstru la Botoșani. Se încearcă mușamalizarea cazului privind cele 9 tone de carne de pui infestată

 |  18:52
Scandal monstru la Botoșani. Se încearcă mușamalizarea cazului privind cele 9 tone de carne de pui infestată

O ședință aparent banală, care a avut loc marți la sediul Prefecturii Botoșani, s-a transformat într-un scandal de pomină.

Unul dintre cei prezenți a întrebat-o pe Minodora Vasiliu, directorul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Protecția Alimentelor Botoșani, ce s-a întâmplat cu cele peste 9 tone de carne de pui alterată care a fost confiscată recent dintr-un depozit din județul Botoșani. Pentru moment, s-a făcut liniște, iar directoarea DSVSA Botoșani a zâmbit cu subînțeles, însă prefectul județului Botoșani, Dan Constantin Șlincu, a rămas mască, pentru simplul motiv că nu fusese informat de către DSVSA despre acest caz.

Cu ocazia controalelor preventive de dinaintea sărbătorilor pascale, DSVSA Botoșani a confiscat dintr-un deposit, deținut de un cetățean turc, circa 9.300 kg de carne de pui alterată, destinată pregătirii kebabului, dar care, atenție, era infestată cu listeria, o bacteria extrem de periculoasă pentru om. După mai multe parlamentării și discuții în contradictoriu, prefectul Botosaniului a aflat într-un târziu că întreaga cantitate de carne de pui alterată a fost distrusă la un procesator din județ, dar, în schimb, încă nu a aflat de unde provenea carnea, adică din țară sau din import, și nici cine a fost distribuitorul. Deocamdată, nici Direcția Sanitar Veterinară și pentru Protecția Alimentelor, și nici Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, condus de Petre Daea, n-au comunicat nimic despre această cantitate foarte mare de carne de pui alterată.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2019-04-23Parerea ta...

PÂNĂ UNA, ALTA
23 Apr 2019

CE FACI MĂ CU ALBINELE? LE DISTRUGI?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE