2024-04-20 19:30

SCANDAL între prefectul Capitalei și primarul Piedone: ”E clar, eu nu revoc această dispoziție!”

 |  21:03
SCANDAL între prefectul Capitalei și primarul Piedone: ”E clar, eu nu revoc această dispoziție!”

Dispoziția dată de primarul Sectorului 5 al Capitalei, Cristian Popescu Piedone, pentru implementarea de restricții pentru limitarea răspândirii Covid-19, este „nelegală”, a anunțat prefectul Capitalei, Alin Stoica. La rândul său, primarul Cristian Popescu Piedone anunță că nu renunță la această dispoziție pentru că e făcută în interesul sănătății locuitorilor.

Prefectura Capitalei a trimis primarului Piedone un document prin care îi cere să revoce urgent dispoziția pentru reducerea programului unor agenți economici, amintind acestuia că prin hotărârea Guvernului emisă pe 10 martie, privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României, se prevede că programul operatorilor economic care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii în spații închis și/sau deschise publice și/sau private este 5:00-21:00.

„Având în vedere caracterul obligatoriu al actului administrativ cu caracter normativ sus menţionat, autorităţile administraţiei publice nu pot stabili un alt program de desfăşurare a activităţilor de către operatorii economici decât cel aprobat la nivel central. (...) Totodată, vă aducem la cunoştinţă că, în contextul pandemic actual, toate componentele Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă îşi desfăşoară activitatea în sistem integrat şi cu respectarea principiului operativităţii, conlucrării active şi subordonării ierarhice”, a transmis Prefectura.

Dispoziţia primarului Cristian Popescu Piedone stipulează că programul mall-urilor, supermarketurilor, teraselor şi altor agenţi economici din Sectorul 5 va fi redus, de joi până pe 11 aprilie, urmând să funcţioneze, de luni până vineri, între orele 07,00 - 19,00, iar sâmbăta şi duminica în intervalul orar 07,00 - 15,00. La puțin timp după anunțul făcut de Piedone, prefectul Alin Stoica anunțase că va verifica legalitatea acestui act, adăugând că „astfel de demersuri creează confuzie”.

Anuțul prefectului nu a rămas fără replică din partea primarului sectorului 5:

„Cu tot respectul pentru domnia sa administrația are o metamorfoză în care trebuie să-ți asumi.

Președintele meu (n.r.: Klaus Iohannis) îmi cere să iau măsuri suplimentare. N-am încălcat nicio lege!

Respectăm ierarhic superior toate organismele. Dacă mâine, azi, peste o oră, comitetul emite un ordin decizia mea devine nulă. Mă supun superiorilor! Nu pot să stau să văd și să nu-mi asum. De ce? Pentru ce? A asuma o responsabilitate înseamnă și să-ți asumi și bulgării care vin către tine.

Este liber domnia sa să facă ceea ce consideră. Dar domnia sa trebuia să-și asume responsabilitatea măsurilor de securitate la nivelul întregului București. El este reprezentantul Guvernului în teritoriului. Gradul de infectare se ridică.

Am aceste prerogative! Am beneficiat de ele în folosul cetățeanului, nu al meu personal. Eu mi-am asumat și nu mă joc cu sănătatea cetățenilor. Domnia sa așteaptă o altă decizie.

Ambii trebuie să respectăm legea în vigoare.

Dacă mâine o să atace ce o să atace? Nu vor exista restricții mâine sau poimâine? Sau nu avem carantină? Sau gradul de infectare nu există? Ok, înseamnă că am greșit eu. Nu am nici o dispută cu domnul prefect. Eu am o singură responsabilitate: siguranța cetățenilor! Eu nu am să revoc această dispoziție. Asta e clar”, a spus Cristian Popescu Piedone la postul de televiziune Digi24.

 


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-03-24

In legatura cu acest articol...

Arafat: Intenția noastră este acum ca lumea să meargă la slujba de ÎNVIERE

Ciolacu ȘOCHEZĂ scena politică: Cum i-ar fi șantajat Voiculescu pe Orban și Iohannis

Un nou SCANDAL în PNL între Orban și Rareș Bogdan: ”ȘARPELE nu l-am crescut eu, el s-a crescut”

IMAGINILE ZILEI. Scandal cu înjurături în Parlament: ”Ești zero barat! Du-te dracu!”

Klaus Iohannis: Nu cred că în București carantina este o soluție

Ludovic Orban pune tunurile pe Rareș Bogdan: M-a dezamăgit

Vlad Voiculescu cutremură alianța de guvernare: Îi acuză pe liberali că au măsluit cifrele pandemiei, înainte de alegeri

Raed Arafat anunță: Se pregătesc restricții suplimentare. Când vor intra în vigoare




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE