2024-04-24 04:44

S-a VOTAT legea! Ce formă va avea educația sexuală în școli

 |  18:01
S-a VOTAT legea! Ce formă va avea educația sexuală în școli

Legea privind educația sexuală a fost votat de 68 de senatori, din 92 prezenți. Au existat 29 de abțineri, 1 vot împotrivă, iar doi senatori au ales să nu voteze. Disciplina se va numi "educație sanitară", iar cei care doresc sa ia parte la curs trebuie să facă o cerere în acest sens.

De asemenea, forma votată de parlamentari este cea în care este nevoie de acordul scris al părinților pentru ca elevii să participe la ore.

Liderii partidelor de guvernare nu s-au pus de acord în legătură cu legea care prevede introducerea educației sexuale în școli. Klaus Iohannis a cerut reexaminarea, pentru că legea nu definește noțiunea de "educație sanitară". 

USR PLUS este singură formațiune care susține reexaminarea legii. Florin Cîțu și Ludovic Orban sunt de acord, dar liderul PNL spune că nu poate trece peste partid în acest caz. La fel și preşedintele UDMR Kelemen Hunor. 

Biserica Ortodoxă Română se opune introducerii în programa școlară a unei noi materii legate de educația sexuală și susține că există deja materii în programă legată de educația sanitară și sexuală. Mai mult, BOR califică ghidul OMS „Standarde pentru educația sexuală în Europa” drept „detestabil”.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-06-22



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE