2021-12-06 19:04

S-a decis unde va avea loc marșul “Bucharest Pride”

 |  16:34
S-a decis unde va avea loc marșul “Bucharest Pride”

Primăria Capitalei a cedat, iar marșul „Bucharest Pride” 2021 va avea loc pe Calea Victoriei pe 14 august, cu un număr maxim legal de 500 de persoane. Comisia de avizare a cererilor de organizare a adunărilor publice din Bucureşti a aprobat luni organizarea de către Asociaţia ACCEPT a marşului.

De asemenea, „reprezentanţii Capitalei au solicitat Asociaţiei ACCEPT ca, pe toată perioada desfăşurării marşului, să respecte dispoziţiile legale în vigoare, inclusiv cele privind măsurile de prevenire şi combatere a efectelor pandemiei Sars-CoV-2”, arată PMB.

Având în vedere faptul că organizarea a două evenimente, în acelaşi timp, poate genera riscuri de siguranţă conform organelor de specialitate, dar şi contextul pandemic, proiectul „Străzi deschise” va fi suspendat sâmbătă, 14 august. Începând de duminică, 15 august, acesta va fi reluat, în condiţii normale de desfăşurare. 

Reprezentanţii ACCEPT au avut o întâlnire la PMB, înaintea căreia au precizat că nu vor accepta nicio altă rută alternativă pentru participanţii la marş şi care îi va „readuce în conul de umbră” din care s-au zbătut să iasă în ultimii 20 de ani post abrogarea Articolului 200. „Toate autorităţile trebuie să înţeleagă că drepturile noastre fundamentale nu se negociază”, a adăugat asociaţia, într-o postare pe pagina de Facebook.

Reprezentanţi ai comunităţii LGBT au protestat vineri la sediul Primăriei Capitalei, după ce autoritatea locală nu şi-a dat acordul pentru organizarea marşului Bucharest Pride pe Calea Victoriei. Primăria Capitalei a transmis că s-au oferit mai multe opţiuni Asociaţiei ACCEPT, întrucât pe Calea Victoriei s-ar desfășura o densitate mare de oameni, iar forţelor de ordine le-ar fi dificil să asigure protecţia manifestanţilor.

 


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-08-09Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE