2024-04-20 03:22

S-a cerut DEMISIA imediată a directorului Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor

 |  14:06
S-a cerut DEMISIA imediată a directorului Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor

Consilierul general al Municipiului Bucureşti Diana Mardarovici solicită demisia imediată a directorului Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA), Georgiana Constantina Preda, după ce o femeie a fost omorâtă de câini, în timp ce făcea jogging în zona Lacul Morii din Capitală.

„Sunt şocată de tragedia care a avut loc astăzi. Este trist să te gândeşti că nu poţi fi în siguranţă în oraşul tău. Suntem aproape de aceeaşi vârstă... Chiar ieri discutam cu tristeţe despre copilul care a trebuit să moară sfâşiat de câini ca să ajungem la legi corecte în această ţară. Nu mai vreau astfel de precedente! Sumele alocate anual pentru ASPA Bucureşti din bugetul PMB sunt imense”, a scris Diana Mardarovici, sâmbătă pe Facebook.

Ea a solicitat demisia directorului ASPA, cât şi un raport detaliat privind un plan clar de acţiuni în gestionarea câinilor fără stăpân, astfel încât asemenea evenimente să nu mai aibă loc. „Vreau un raport detaliat de la conducerea acestei subordonate a PMB, care are atribuţii exclusive si misiunea de a gestiona câinii fără stăpân, şi un plan clar de acţiuni pentru a evita astfel de tragedii în viitor! Vreau să ştiu cine a cerut oprirea capturării câinilor fără stăpân! Solicităm în acest sens demisia imediată a directorului ASPA! Sunteţi plătiţi să ne protejaţi, nu să tocaţi bugete pe pliante! Siguranţa oamenilor trebuie să fie prioritatea zero în Bucureşti”, a conchis Mardarovici.

În vara anului trecut, Mina Drăghici, directorul de atunci al Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor, şi-a dat demisia din funcţie, în urma depistării mai multor nereguli semnalate de controalele efectuate de Curtea de Conturi și Corpul de Control al Primăriei București.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-01-21

In legatura cu acest articol...

UPDATE. Femeie OMORÂTĂ de câini în timp ce alerga în zona Lacul Morii din București. Anul trecut a fost făcută praf de câini în aceeași zonă. Reacția Primăriei Sectorului 6




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE