2024-04-19 20:52

S-a aflat! Metroul din Drumul Taberei se deschide mai devreme decât crezi: Când se face marea inaugurare

 |  14:09
S-a aflat! Metroul din Drumul Taberei se deschide mai devreme decât crezi: Când se face marea inaugurare

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a anunțat când se va deschide oficial metroul din Drumul Taberei.

Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor a anunțat vineri, 11 septembrie, că membrii Comisiei Centrale de Recepție la terminarea lucrărilor de la magistrala M5 și cei ai Comisiei de Punere în Funcțiune (PIF) au semnat procesele-verbale în urma cărora această magistrală de metrou poate fi dată în exploatare și, totodată, în trafic cu călători, începând de marți, 15 septembrie.

Magistrala 5 de metrou, Secţiunea Râul Doamnei - Eroilor (PS Opera), inclusiv Valea Ialomiţei, are aproape șapte kilometri lungime şi este compusă din 10 staţii de metrou şi un depou (Râul Doamnei, Constantin Brâncuşi, Valea Ialomiţei, Romancierilor, Parc Drumul Taberei, Tudor Vladimirescu, Favorit, Orizont, Academia Militară, Eroilor 2).

 Valoarea proiectului de metrou Drumul Taberei-Eroilor este de 3,4 miliarde de lei. Prin inaugurarea acestei magistrale, Capitala va ajunge la 78 de kilometri de reţea şi la 63 de staţii de metrou. Magistrala 5 este compusă din trei secţiuni: Eroilor - Râul Doamnei, Eroilor - Iancului, respectiv Iancului - Pantelimon.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-09-14



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE