2024-04-19 03:42

Românii s-au ÎMBULZIT să iasă din țară! Valorile de trafic la graniță au crescut cu 62%

 |  20:10
Românii s-au ÎMBULZIT să iasă din țară! Valorile de trafic la graniță au crescut cu 62%

Valorile de trafic înregistrate în 2022 în punctele de control de trecere a frontierei au fost de aproximativ 58,6 milioane treceri persoane - 42,2 milioane cetăţeni UE şi 16,4 milioane cetăţeni non-UE), atât pe sensul de ieşire, cât şi pe sensul de intrare în ţară.

"În comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului 2021, când valorile de trafic persoane înregistrate la frontierele României au fost de 36,1 milioane, în ansamblu se înregistrează o creştere cu 62%", informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră (IGPF) transmis, vineri, AGERPRES.

În anul 2022, se înregistrează creşteri semnificative ale traficului prin punctele de trecere la nivelul tuturor segmentelor de frontieră - de 105,1% la frontiera cu Serbia, 91,1% la frontiera aeroportuară, 96,9% la cea cu Ucraina şi aproximativ 76,5% la frontiera cu Moldova.

Totodată, traficul la frontiera aeriană împreună cu cel de la graniţa Ungaria reprezintă 60% din valorile totale.

Cel mai tranzitat aeroport a fost Henri Coandă Otopeni cu peste 11,6 milioane călători, fiind urmat de Aeroportul Cluj-Napoca cu 2,4 milioane treceri, aeroportul din Timişoara cu aproximativ 900.000 persoane, cel din Sibiu cu peste 600.000 persoane si din Craiova cu 470.000 persoane, pe ambele sensuri de tranzit.

"Atunci când situaţia a impus-o (sezon estival, sărbători pascale sau de iarnă) şi a fost prefigurată intensificarea numărului de curse aeriene şi a numărului de pasageri, la nivelul punctelor de trecere a frontierei din aeroporturi s-a luat măsura suplimentării personalului care îşi desfăşoară activitatea la controlul documentelor de călătorie, astfel încât traficul de călători să fie unul fluent şi operativ", arată sursa citată.

Poliţiştii de frontieră care îşi desfăşoară activitatea în punctele de trecere a frontierei aeroportuare, pe lângă controlul documentelor persoanelor care tranzitează aeroporturile din România, sunt solicitaţi de către echipajele companiilor aeriene să intervină la bordul aeronavelor ca urmare a producerii unor evenimente prin care s-a adus atingere prevederilor legale stipulate în Codul aerian al României sau pentru a lua la cunoştinţă încălcarea unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice în zona aeroportului.

Astfel, în ultimul an, poliţiştii de frontieră de pe aeroporturi au aplicat peste 125 de sancţiuni contravenţionale, în funcţie de fapta săvârşită.

"La momentul actual, ca urmare a anulării unor curse către aeroporturi din Germania (din Munchen şi Frankfurt), menţionăm că din punct de vedere al atribuţiilor Poliţiei de Frontieră Române formalităţile de control de pe principalele aeroporturi internaţionale se efectuează în condiţii de normalitate", precizează IGPF.

Responsabilitatea pentru informarea şi replanificarea pasagerilor aparţine reprezentanţilor companiilor aeriene care dispun măsuri conform contractului si prevederilor legislative la drepturile pasagerilor.

Sursa: Agerpres


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-02-17

In legatura cu acest articol...

VIDEO Cinci pădurari, ATACAȚI cu drujbe și topoare de mai mulți oameni care furau lemne

București este orașul cu al treilea cel mai AGLOMERAT trafic auto din Uniunea Europeană

Românii, în topul celor mai SEDENTARI europeni

Bulgaria a decis să nu mai treacă la EURO în ianuarie 2024

Controale ANPC și amenzi pentru supermarketurile Lidl din toată țara. Ce au găsit inspectorii

Patru muncitori au căzut de la înălțime, în Timiş. A fost trimis elicopterul SMURD




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE