2024-04-25 19:47

Premierul Ciucă a dat dispoziția ca mai mulți ROMÂNI să fie evacuați din Turcia

 |  12:18
Premierul Ciucă a dat dispoziția ca mai mulți ROMÂNI să fie evacuați din Turcia

Nouă studenţi români şi profesorul lor coordonator au solicitat sprijinul statului român în urma cutremurului din Turcia. Ei vor fi repatriaţi luni, urmând să fie preluaţi la bordul aeronavei care va transporta echipele de salvatori români către Turcia.

Din dispoziţia Prim-ministrului Nicolae Ciucă, cei nouă studenţi români şi profesorul coordonator care au solicitat sprijinul statului român în urma cutremurului din Turcia vor fi repatriaţi astăzi.

Ministerul de Externe anunţase că Ambasada României la Ankara a fost contactată pe telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice de către un grup de studenţi Erasmus, cetăţeni români, care se aflau cazaţi la un hotel din localitatea Kahraman Maraş, Turcia, afectată de cutremur.

Grupul de cetăţeni români, alcătuit din nouă studenţi şi un profesor coordonator, a solicitat asistenţă consulară şi sprijin pentru repatriere, astfel că o echipă consulară mobilă din cadrul Ambasadei României la Ankara se deplasează la acest moment la faţa locului, cu două autovehicule, în vederea preluării cetăţenilor români.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-02-06

In legatura cu acest articol...

Bilanțul cutremurului din Turcia ar putea ajunge la 10.000 de MORȚI

O echipă fostă campioană a României a fost surprinsă în Turcia de CUTREMURUL devastator

Mărturii după CUTREMURUL din Turcia și Siria: "Sunt case în flăcări peste tot"/ Peste 500 de morți până acum

CUTREMUR.România va trimite în Turcia o echipă RO-USAR, cu personal specializat în intervenții de salvare-căutare

Peste 300 de morți și 1.000 de răniți în Turcia și Siria, după cutremurele cu magnitudinea de 7,8 și 6,7 din această dimineață




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE