2021-06-25 07:36

Razii de amploare în Capitală printre şoferii de TAXI şi de transport alternativ

 |  10:36
Razii de amploare în Capitală printre şoferii de TAXI şi de transport alternativ

Razii de amploare ale poliţiştilor din Bucureşti în noaptea de sâmbătă spre duminică. Agenţii au aplicat 39 de sancţiuni, în urma unei acţiuni de verificare a modului în care se face transport alternativ, dar şi transport în regim taxi.

”În noaptea de 01/02.februarie a.c., poliţiştii Brigăzii Rutiere au acţionat în mai multe puncte din municipiul Bucuresti în vederea reducerii riscului rutier în rândul participanţilor la trafic, verificarea legalităţii efectuării transportului alternativ cu un conducator auto, respectiv a transportului de persoane în regim de taxi şi implicit pentru sancţionarea celor care, deşi sunt autorizaţi, nu respectă standardele de calitate şi siguranţa rutieră”, a transmis, duminică dimineaţă, Brigada Rutieră a Capitalei.

În urma acţiunii, au fost aplicate 39 sancţiuni contravenţionale (14 transport alternativ, 17 transport in regim de taxi, 8  OUG 195/2002, privind circulatia pe drumurile publice), în valoare de peste 24.000 lei.

În cadrul activităţilor de control au fost retrase 7 certificate de înmatriculare (3 transport alternativ, 3 taxi, 1 alte categorii de autovehicule-pentru folii neomologate aplicate pe geamuri) şi au fost intocmite 2 dosare de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice, respectiv a substanţelor psihoactive.

În orei 23.50, pe Bd. Regina Elisabeta, a fost depistat un bărbat în vârstă de 51 de ani, care efectua transport alternativ de persoane cu un autoturism prin intermediul unei platforme digitale, fără a  deţine pentru acesta copie conforma a autorizatiei pentru transportul alternativ eliberată de Autoritatea Rutiera Română. Acesta a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1.000 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus suspendarea dreptului de utilizare a autovehiculului pentru o perioadă de 6 luni, prin reţinerea certificatului de înmatriculare şi a plăcuţelor cu numarul de înmatriculare.

De asemenea, în jurul orei 23.15, un bărbat în vârstă de 33 de ani a fost depistat pe Splaiul Unirii în timp ce efectua transport alternativ de persoane cu un autoturism prin intermediul unei platforme digitale fără a deţine certificat de atestare a pregătirii profesionale, ecusoanele de transport alternativ şi inspecţie tehnică periodica pentru efectuarea transportului alternativ realizată la 6 luni. Persoana în cauză a fost sancţionată contravenţioal cu amendă de 3.305 lei, iar ca măsura tehnico-administrativă s-a dispus reţinerea certificatului de înmatriculare.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-02-02Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE