2022-08-10 23:56

Raed Arafat nu-și reproșează nimic după INCENDIUL de la Constanța în care au murit șapte pacienți: “Nu sunt Superman ca să rezolv toate problemele”

 |  16:17
Raed Arafat nu-și reproșează nimic după INCENDIUL de la Constanța în care au murit șapte pacienți: “Nu sunt Superman ca să rezolv toate problemele”

Întrebat dacă-şi reproşează ceva după noua tragedie înregistrată într-un spital, secretarul de stat Raed Arafat susține că rolul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă este e a interveni în situaţii extrem de grele. Chestionat apoi dacă intenţionează să demisioneze după acest nou incident, șeful DSU a afirmat: ”Doctorul Arafat nu este Superman care să rezolve toate problemele”.

”Am să vă răspund foarte direct. Eu sunt şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă. DSU are două rolul – principalul rol este coordonarea structurilor de intervenţie în situaţiile de urgenţă. Din păcate, pe noi ne vedeţi când avem urgenţe. Nu ne vedeţi când situaţia este ok. Noi apărem şi eu apar în mod deosebit când există o problemă gravă. Dacă nu  e gravă, nu apar eu şi sunt colegii mei pe plan local  care apar şi vorbesc. Vin când este ceva grav, pentru că ăsta este rolul Departamentului. Eu puteam să spun că e o problemă dacă  IGSU nu ar fi venit să controleze de mai multe ori. Dacă IGSU a scăpat să alerteze că există o problemă. De aici, executarea soluţiilor nu mai aparţine DSU, nici de Arafat, nici de comandatul IGSU, nici de ministrul de Interne, nici chiar de ministrul Sănătăţii, pentru că aici merge direct către unde este proprietatea”, a declarat Arafat, citat de News.ro.

“Vreţi să spuneţi că au murit oameni pentru că Arafat nu a demisionat? (...) Doctorul Arafat nu este Superman care să rezolve toate problemele, nici instituţiile din coordonarea sa nu sunt instituţii de supra-utere să rezolve toate problemele”, a încheiat secretarul de stat.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-10-01

In legatura cu acest articol...

Spitalul de boli infecțioase din Constanța nu a cerut autorizaţie de securitate la incendiu, deşi avea această obligaţie

Lucian Bode: Numărul real al morților este 7 la spitalul din Constanța

Incendiu puternic la Secția ATI a Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța: 9 pacienți au decedat
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE