2024-04-19 22:37

Raed Arafat avertizează: ”MEDICAMENTELE nu se cumpără de pe internet sau de pe tarabe”

 |  22:42
Raed Arafat avertizează: ”MEDICAMENTELE nu se cumpără de pe internet sau de pe tarabe”

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a avertizat oamenii să nu cumpere medicamente de pe internet sau ”de pe tarabe”. El susține că acele pastile pot fi umplute cu cretă sau făină.

Întrebat ce riscă oamenii care se tratează acasă cu antivirale cumpărate de pe piaţa neagră a medicamentelor şi dacă se face ceva pentru stoparea acestui fenomen, acesta fenomenul este în atenția celor de la poliție și se fac acțiuni în acest sens.

“Piaţa antivirală ilegală este în atenţia colegilor de la Poliţie şi iau măsuri şi se fac acţiuni în acest sens. Clar că achiziţia de medicamente din surse neautorizate trebuie să atragă atenţia la următorul lucru nu este fenomen nou, este un fenomen foarte vechi. Cutia este identică cu cutia originală, conţinutul este zero, dar mai mult, conţinutul poate să fie chiar şi periculos pentru sănătate.

S-ar putea capsulele să fie umplute cu cretă, cu făină, cu altceva. Se ştie acest mod de falsificare. Oamenii să fie foarte atenţi, medicamentele nu se cumpără de pe internet sau de pe tarabe sau de la oameni care le aduc fără să aibă o trasabilitate medicamentul şi origine clară. Altfel riscul este ca omul să ia un medicament care crede că îl tratează, dar de fapt nu-l tratează, ba mai mult, s-ar putea să îi facă mai rău”, a declarat Raed Arafat într-o conferință de presă.

Piața neagră a medicamentelor anti-COVID trece foarte ușor pe sub ochii autorităților. În momentul de față, Guvernul României acceptă tranzacțiile cu medicamente anti-COVID din partea proprietăților private.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-11-05



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE