2020-12-04 00:28

Raed Arafat aduce EXEMPLE concrete. Cum vor fi măsurile de relaxare după 15 mai

 |  22:40
Raed Arafat aduce EXEMPLE concrete. Cum vor fi măsurile de relaxare după 15 mai

Șeful DSU, Raed Arafat avertizează românii că măsurile de relaxare de după 15 mai nu vor fi majore, nu ne vor aduce normalitatea pe care o aveam înainte de izbucnirea pandemiei de coronavirus.

”Aceste măsuri vor fi graduale. Să nu se aștepte lumea că vor fi măsuri de relaxare prin care se va reveni la ce a fost înaintea pandemiei. Nu despre asta este vorba. Vor fi măsuri graduale, atent decise, atent alese și cu monitorizare între măsuri.

Adică iei anumite măsuri, aștepți să vezi impactul lor, după care mai anumite măsuri, aștepți iar să vezi impactul lor.

Dacă vezi că din nou crește numărul cazurilor poți să mai iei alte măsuri compensatorii sau să revii la anumite măsuri de restricție. Nu este o chestie de „one way”, de o singură direcție.

Depinde totul de cum se va comporta virusul și depinde de noi foarte mult. Pentru că măsurile de relaxare, indiferent care sunt ele, vor veni și cu măsuri compensatorii. S-a menționat de purtatul măștii, de reguli pentru anumite spații.

Aici se mută responsabilitatea către populație. Dacă nu respectă aceste măsuri, dacă nu respectă măsurile compensatorii, riscul devine mai mare” a atenționat Raed Arafat într-o intervenție la Digi24.

Oficialul MAI a venit și cu câteva exemple concrete pentru români:

”Vă dau un exemplu de relaxare graduală, fără să se înțeleagă că așa va fi. Oamenii vor putea ieși din casă fără declarație pe propria răspundere, dar în același timp poate va trebui respectat numărul maxim de persoane (grup de maxim 3 persoane – n.red.), nu se organizează festivități, nu se organizează concerte, nu se merge la restaurant. Cam așa ar putea arăta.

Asta înseamnă măsuri graduale. În niciun caz, în prima zi a relaxării toată lumea este în stradă. Poate se redeschid parcurile, dar nu locurile de joacă din parcuri. Astea rămân închise. Astea nu doar exemple de măsuri, nu vreau să fie folosite că așa va fi.

Mall-urile nu se vor deschide în prima fază, părerea mea. Se va ajunge și aici, dar nu în primă fază. Va mai dura un pic, mall-urile, zonele de restaurante, nu cred că se vor deschide imediat după 15 mai. Trebuie să mai așteptăm și să vedem evoluția. Dar cum v-am spus, nu-mi place să speculez. Așteptăm să vedem analiza care se face.

Trebuie să ne așteptăm că măsurile de relaxare nu vor fi masive. Vor fi măsuri de relaxare cu risc controlabil, minim și care vor fi urmate de altele, dacă lucrurile merg bine” a mai precizat Arafat.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-04-26Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE