2024-04-19 11:36

PROTESTE ale sindicaliștilor din Sănătate în Capitală: “Fără noi, Covid-ul e pe voi”

 |  14:06
PROTESTE ale sindicaliștilor din Sănătate în Capitală: “Fără noi, Covid-ul e pe voi”

Sindicaliştii ”Solidaritatea Sanitară” protestează la această oră în Piaţa Victoriei şi în faţa ministerelor Muncii şi al Sănătăţii. Sindicaliştii anunţă că protestul este provocat de tăierea salariilor, de lipsa unor măsuri de protecţie, dar şi de lipsa dialogului social ce caracterizează Guvernul, scrie News.ro.

Protestatarii scandează lozinci împotriva guvernanţilor: ”Ruşine, ruşine, ruşine să vă fie!”, ”Fără noi, Covid-ul e pe voi” sunt doar două dintre mesajele pe care le transmit sindicaliştii. 

”Revendicările noastre au în vedere eliminarea costului social al unei economii infime (cca. 0,19% din total buget) vizată prin tăierea drepturilor salariale legale ale lucrătorilor din sănătate. Această economie costisitoare (din punct de vedere social) a fost prevăzută de art. 1 alin. 1 din OUG nr. 226/2020, ea vizând tăierea unui drept salarial (dreptul la creşterea salariului de bază pentru cca. 35% dintre lucrătorii din sectorul public de sănătate; din care cca. 71% sunt în prima linie a luptei împotriva COVID-19) scadent în anul 2021”, au mai transmis sindicaliştii. 

O parte dintre cei care au pichetat Ministerul Muncii şi Ministerul Sănătăţii au fost primiți de ministrul Vlad Voiculescu. 


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-01-28



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE