2020-10-29 21:03

Protest spontan la termocentrala Mintia, Hunedoara. Muncitorii se tem că producătorul va funcționa cu un singur grup energetic

 |  10:50
Protest spontan la termocentrala Mintia, Hunedoara. Muncitorii se tem că producătorul va funcționa cu un singur grup energetic

Aproximativ o sută de angajaţi ai termocentralei Mintia au declanşat luni dimineaţa un protest spontan, în curtea întreprinderii, nemulţumiţi de informaţiile potrivit cărora producătorul de energie ar urma să funcţioneze, în viitor, doar cu un grup energetic, care va folosi numai gaz metan, transmite Agerpres.

Protestatarii de la termocentrala Mintia au blocat pentru câteva minute drumul naţional 7. Ei s-au plimbat pe trecerea de pietoni situată la intrarea spre sediul întreprinderii. Pe ambele sensuri de mers s-au format coloane de maşini.

După un timp, oamenii s-au retras pe marginea drumului şi situaţia traficului a revenit la normal.

La protest iau parte angajaţi ai sectoarelor de întreţinere şi reparaţii care au lucrat în schimbul de noapte, dar și o parte dintre cei care au venit la lucru în cursul dimineţii.

Ceilalți salariați nu pot lăsa instalaţiile nesupravegheate, a precizat preşedintele Sindicatului Solidaritatea Hunedoara, Cristian Iştoc.

"Avem informaţii că la termocentrala Mintia va mai funcţiona un singur grup - grupul energetic numărul 3, cu conversie pe gaz metan. Acesta va funcţiona până în anul 2024, după care nu se ştie ce se va întâmpla cu el. Celelalte 5 grupuri energetice vor fi lichidate, adică vor fi trimise la fier vechi", a declarat liderul sindical.

Muncitorii au solicitat prezenţa vicepremierului Viorel Ştefan la termocentrala Mintia și acuză că memorandumul negociat după protestul energeticienilor din luna martie nu a fost respectat.

"Ministerul Energiei promovează altceva decât a promis vicepremierul Viorel Ştefan în Memorandumul pe care l-am semnat în luna martie. Din ceea ce s-a scris acolo nu s-a îndeplinit nimic", a punctat liderul sindical.

Acesta a mai spus că angajaţii termocentralei Mintia nu au certitudinea că li s-au achitat contribuţiile sociale, deşi banii le-au fost reţinuţi pe ştatele de plată.

Termocentrala Mintia face parte din Complexul Energetic Hunedoara şi numără peste 700 de angajaţi.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2018-08-13Parerea ta...

ANONIM
13 Aug 2018

Voi sunteti votantii mafiei psd. Descurcati-va..!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE