2021-07-26 23:36

Protest la Primărie cu câine mort. Scandalul maidanezilor a ajuns la Chişinău

 |  21:01
Protest la Primărie cu câine mort. Scandalul maidanezilor a ajuns la Chişinău

Apărătorii maidanezilor au adus la Primăria Chişinău mai mulţi câini, inclusiv unul mort, pe care l-au pus la uşa instituţiei, ca dovadă a faptului că maidanezii sunt otrăviţi.

Mai multe persoane care au adus cu ele un câine mort au protestat ieri la Primăria Chişinău, cerând primarului Dorin Chirtoacă să anuleze decizia privind eutanasierea maidanezilor, potrivit Mediafax

Protestarii sunt indignaţi de decizia lui Chirtoacă de a intensifica acţiunile de capturare a câinilor, după ce un copil, în vârstă de 4 ani, a fost ucis de maidanezi la Bucureşti. Unii trecători se certau cu protestarii, apărând decizia primarului. Decizia lui Chirtoacă prevede eutanasierea maidanezilor în cazul în care aceştia nu sunt revendicaţi în termen de zece zile. Purtătorul de cuvânt al primăriei a declarat că deocamdată nici un câine nu a fost eutanasiat.

Fără număr

În urmă cu patru ani, un angajat al asociaţiei Spaţii Verzi a murit după ce a fost muşcat de un maidanez. Primăria Chişinău a oferit un teren pentru construcţia unui adăpost. Acest proiect, în valoare de 30 de milioane de lei (peste 1,7 milioane euro), a fost iniţiat în 2010, dar stagnează din cauza lipsei de fonduri. Autorităţile oraşului nu cunosc câţi maidanezi sunt în prezent pe străzi, însă în urmă cu trei ani numărul acestora era aproximativ 20.000. Totuşi, Chirtoacă consideră că numărul maidanezilor s-a micşorat după ce a ordonat eutanasierea câinilor fără stâpân, în 2010.

„Câinele, sterilizat sau nesterilizat, oricum muşcă. Mai ales dacă vorbim de haite, alcătuite din animale sălbatice, nu din animale de companie. Viaţa şi sănătatea copiilor, a locuitorilor oraşului sunt mai importante“, a declarat luni primarul Chişinăului. 


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2013-09-19

In legatura cu acest articol...

Valentin Anghel şi-a menţinut acuzaţiile asupra maidanezilor după ieşirea de la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie

UPDATE. Legea eutanasierii câinilor maidanezi va fi discutată de CCR pe 25 septembrie

Cianuri şi maidanezi

Şi cu legea votată de Parlament, calculele arată că nu vom scăpa niciodată de maidanezi
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE