2023-09-22 04:35

Protest în fața ÎCCJ. Angajații din termocentrale reclamă: Stop genocidului social

 |  10:18
Protest în fața ÎCCJ. Angajații din termocentrale reclamă: Stop genocidului social

Angajații din termocentrale protestează luni dimineață în fața Înaltei Curți de Casație şi Justiție. Oamenii vor să-i convingă pe judecători să modifice o lege pentru a obține reducerea vârstei de pensionare. Asta din cauza riscurilor la care sunt expuși la muncă.

„Judecați legea în favoarea oamenilor” și „Deblocați Legea 197/2001. Stop genocidului social”, sunt mesajele scrise pe pancartele oamenilor.

Este vorba despre legea 197/2001, care privește reducerea vârstei de pensionare. Minerii vor sa iasă mai devreme la pensie și asta din cauza riscurilor la care sunt expuși la muncă.

În cazul în care propunerea lor va fi acceptată, orice angajat care are o vechime de cel puțin 20 de ani în domeniul energetic, ar putea ieși la pensie cu 13 ani mai devreme.

Inducția electromagnetică are efect nociv asupra angajaților termocentralelor, ducând la boli neurologice și cardiovasculare cu o frecvență mult mai mare decât în restul comunității.

De asemenea, pulberile de cărbune în suspensie duc la boli pulmonare și cancere cu o incidență mai mare decât în restul comunității.

Astfel, riscurile la care se expun angajații sunt unele semnificative în comparație cu alte sectoare economice.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-01-30Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE